Περισσότερες από δύο ώρες κράτησε η πρώτη ημέρα της δίκης του Τζον Τέρι, με τον Άγγλο αμυντικό να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ. Με πρόστιμο που ενδέχεται να φτάνει στις 2.500 λίρες κινδυνεύει ο άσος της Τσέλσι, με την ετυμηγορία να αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε στις 12 το μεσημέρι, με τον Τζον Τέρι και τους νομικούς εκπροσώπους του να φτάνουν στο δικαστήριο λίγο νωρίτερα.

Ο άσος των «μπλε» κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τσέλσι με την ΚΠΡ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Τέρι αποκάλεσε «γ… μαύρο μ…» τον αδερφό του Ρίο Φέρντιναντ, στις 23 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του άσου της Τσέλσι υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους επανέλαβε αυτές τις λέξεις με σαρκαστικό ύφος και ειρωνευόμενος τον Φέρντιναντ. Στο μεταξύ, η υπερασπιστική γραμμή των νομικών εκπρόσωπων του Τέρι προέβλεπε και …επίθεση στον Φέρντιναντ, αφού στην αίθουσα προβλήθηκε βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο άσος της ΚΠΡ να προσβάλει τον αντίπαλό του, αναφερόμενος στις επιδόσεις του Τέρι στον …ερωτικό τομέα.

«Ο κ.Φέρντιναντ επιτέθηκε στον πελάτη μας και ανέφερε το περιστατικό με τη σύζυγο ενός πρώην συμπαίκτη του κ.Τέρι», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά στην πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, με τα βρετανικά Μέσα να αναφέρουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας. Το ανώτερο ποσό, το οποίο θα κληθεί να καταβάλει ο Τέρι εάν κριθεί ένοχος, είναι 2.500 λίρες.

Πηγή: england365.gr