Ιστορική στιγμή για τον Πλατανιά, που πανηγυρίζει την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Με τη νίκη του στο Μάλεμε επί της Καλλονής με σκορ 3-0 και, σε συνδυασμό με την επικράτηση της Παναχαϊκής στην Πάτρα επί της Καλλιθέας με 2-1, προβιβάζεται στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μια αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι οφ ανόδου.

Για δύο αποτελέσματα έπαιζε η Καλλιθέα, όμως «λύγισε» στο τέλος και… αποχαιρέτησε το όνειρο. Μπορεί οι Κρητικοί να έκαναν… πάρτι επί της Καλλονής και, ουσιαστικά, να «γκρέμιζαν» τις ελπίδες της Παναχαϊκής για άνοδο, ωστόσο οι «ροσονέρι» έκαναν το καθήκον τους, παίρνοντας τη νίκη, έστω και χωρίς αντίκρισμα.

“Παράσταση για ένα ρόλο” είχαμε στην Πάτρα, με την Παναχαϊκή να παίζει σχεδόν… μονότερμα την Καλλιθέα. Οι Πατρινοί προηγήθηκαν στο 62΄, με τον Ουρτάδο, με εξαιρετικό σουτ από την περιοχή με τον αντίπαλο γκολκίπερ να μην μπορεί να αντιδράσει. Και ενώ η Καλλιθέα δεν είχε απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα, στο 62΄ο Μαρουκάκης επωφελήθηκε από την ασυνεννοησία στην άμυνα της Παναχαϊκής και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1. Ωστόσο, ο Φουρτάδο με απευθείας εκτέλεση στο 86΄, έκανε το 2-1 και… έστειλε από τώρα τον Πλατανιά στη Σούπερ Λίγκα.

Μόνο νίκη ήθελε ο Πλατανιάς για να διεκδικήσει την απευθείας άνοδό του από τώρα και μπήκε άκρως επιθετικά από την αρχή. Στο 19΄, ο Ναζλίδης σημάδεψε το δοκάρι από εκτέλεση πέναλτι, την ώρα που η Καλλονή έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τραορέ. Ένα λεπτό αργότερα, οι Κρητικοί έκαναν το 1-0 με σουτ του Δημήτρη. Μάλιστα, στο 30΄ ο Πλατανιάς είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως το σουτ του Παληγεώργου σταμάτησε στο δοκάρι. Ασταμάτητοι οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου, με αυτογκόλ του Μήτση. Ο Μάρτσακης «έγραψε» το 3-0 στο 63΄ και με τα καλά νέα να έρχονται από την Πάτρα, ο Πλατανιάς ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Σούπερ Λίγκα, μια αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι οφ.

Ακόμα και αν νικήσει η Παναχαϊκή την τελευταία αγωνιστική και ο Πλατανιάς ηττηθεί, δεν αλλάζει κάτι, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι Κρητικοί υπερτερούν, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα μεταξύ τους παιχνίδια στα πλέι οφ.

Βαθμολογία πλέι οφ (5αγώνες):

1. Πλατανιάς 11
2. Παναχαϊκή 8
3. Καλλιθέα 7
4. Καλλονή 5

Πηγή: sport-fm.gr