Μια κίνηση «δύο σε ένα» προσπαθεί να πετύχει η ΑΕΚ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στο ρόστερ της, που δεδομένα είναι η απόκτηση δύο εξτρέμ, ενός σέντερ φορ και ενός χαφ με δημιουργικές ικανότητες. Πάντως, η περίπτωση απόκτησης ποδοσφαιριστή για τη μεσαία γραμμή δεν συνδέεται αναγκαστικά και με την προσθήκη του Παναγιώτη Κονέ στο ρόστερ της ομάδας.

Η Ένωση θέλει να κρατήσει στο έμψυχο δυναμικό της τον έμπειρο Έλληνα χαφ, αλλά μαζί θέλει να κλείσει και την απόκτηση του Νταεβίν Ματσίς, ο οποίος αγωνίζεται στη Γρανάδα, όμως έχει ένα περίεργο καθεστώς ιδιοκτησίας, κάνοντάς τον… παζάρι από την Ουντινέζε. Με άλλα λόγια, ο σύλλογος του Φρίουλι είναι αυτή που θα καθορίσει το εάν οι δύο ποδοσφαιριστές φορέσουν τα κιτρινόμαυρα.

Τα δικαιώματα του εξτρέμ από τη Βενεζουέλα ανήκουν ακόμη στον ιδιοκτήτης της ομάδας του Ούντινε και της Γουότφορντ, Τζαμπάολο Πότσο. Παρόλο, λοιπόν, που η οικογένεια Πότσο είχε πουλήσει τη Γρανάδα (τη φανέλα της οποία φοράει ο Ματσίς) στον Κινέζο επιχειρηματία, Γιανγκ Λιγιάνγκ, ο 25χρονος ανήκει ουσιαστικά στους Ιταλούς. Με άλλα λόγια, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον οι «ζέβρες» έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τον παίκτη.

Από την άλλη, η περίπτωση του Κονέ είναι πολύ πιο απλή, καθώς έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την Ουντινέζε, από την οποία είναι πιθανό να ζητήσει την αποχώρησή του το προσεχές διάστημα. Η ΑΕΚ είναι πάντα στην αναμονή για τις εξελίξεις στο θέμα, ενώ παρακολουθεί ταυτόχρονα αρκετά στενά και την περίπτωση του Ματσίς.