Στην ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει βιασύνη για να ολοκληρωθούν κινήσεις, καθώς ήδη υπάρχει ένας πρωταθληματικός κορμός, στον οποίον αναμένεται να στηριχθεί και την επόμενη σεζόν, πλην κάποιων σημαντικών προσθηκών, που επιθυμούν τόσο ο Μανόλο Χιμένεθ όσο και η διοίκηση.

Όμως, προτεραιότητα είναι να «δέσουν» όσοι συνέβαλαν σημαντικά για να επιστρέψει η Ένωση στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 24 χρόνια. Έτσι, μέσα στο επόμενο -σύντομο- διάστημα θέλουν να προχωρήσουν κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα, με κύριο την ενεργοποίηση της ρήτρας αγοράς του Μάρκο Λιβάγια.

Τα δεδομένα με τον Κροάτη είναι εδώ και καιρό γνωστά: εκείνος φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τον σύλλογο και το μόνο που απομένει, είναι η αγορά του από τη Λας Πάλμας. Η ρήτρα των 1,8 εκατ. ευρώ ουσιαστικά… της δίνει τον παίκτη, ωστόσο όλο αυτό το διάστημα έγιναν κινήσεις για να πέσει το ποσό αγοράς. Οι Ισπανοί δείχνουν ανένδοτοι και όλα δείχνουν ότι το deal θα έρθει στο συμφωνηθέν ποσό.

Επίσης, το καλοκαίρι του 2019 λήγουν τα συμβόλαια σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως των Αντρέ Σιμόες, Όγκνιεν Βράνιες, Μιχάλη Μπακάκη και Τάσου Μπακασέτα. Με τον Πορτογάλο φαίνεται να απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις, με τους δύο αμυντικούς κάποιες τελευταίες επαφές για να έρθει η συμφωνία και με τον διεθνή μεσοεπιθετικό θεωρείται ότι θα είναι θέμα… λεπτών για να υπάρξει ανανέωση συμβολαίου.

Στη συνέχεια θα υπάρξουν επαφές και για τα υπόλοιπα συμβόλαια που λήγουν το επόμενο καλοκαίρι, όπως του Βασίλη Μπάρκα και του Ροντρίγκο Γκάλο, δύο κομβικών παικτών στα σχέδια του προπονητή.

Παράλληνλα, ο «δικέφαλος» είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση δύο μεταγραφών, του Χρήστου Αλμπάνη από τον Απόλλωνα Σμύρνης και του Ούγκο Κάιπερς από τον Εργοτέλη αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, μόνο κάποιες λεπτομέρειες μένουν για να έρθει το deal και στις δύο περιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Χιμένεθ εξετάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τη θέση των εξτρέμ, κυρίως στην Ιβηρική, ενώ πάντα υπάρχει στο προσκήνιο και το όνομα του Γιάννη Φετφατζίδη, για τον οποίον «παίζει» δυνατά και ο Ολυμπιακός. Δεδομένη, πάντως, είναι η προσθήκη δύο παικτών στα… φτερά.