Ικανή να φτάσει στα προημιτελικά του Euro 2012, αλλά όχι να φτάσει πιο μακριά χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Λάζλο Μπόλονι μιλώντας στην «L’ Equipe».

«Η Ελλάδα διατηρεί την ίδια φιλοσοφία που είχε και επί Ρεχάγκελ: θέλει να κατεβάζει το ρυθμό του αγώνα, να κλείνει τους χώρους και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Όμως οι μέσοι της έχουν μεγαλώσει σε ηλικία. Ο Σάντος είναι ένας προπονητής με μεγάλη πείρα και δουλεύει με ό,τι έχει στα χέρια του. Λίγοι νέοι παίκτες αναδεικνύονται στην Ελλάδα και ο μέσος όρος ηλικίας είναι μεγάλος. Εγώ έβαλα έναν 17χρονο σε ματς με την Τότεναμ για το Europa League και έγινε… σκάνδαλο», τόνισε ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με τον οποίο συνεργάστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Ο Σαλπιγγίδης είναι ό,τι χρειάζεται η Ελλάδα για την τακτική της. Δεν είναι ένας Μαλουντά, που θα κάνει κούρσες και θα τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά παγώνει το παιχνίδι και ανοίγει διαδρόμους με τις κινήσεις του».

Ο Μπόλονι «έμπλεξε» Euro 2012 και… Ευρώ. «Η πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά έδωσε στον κόσμο έναν λόγο να χαμογελά στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα. Περίμενα περισσότερη τρέλα, αλλά η κρίση στη χώρα είναι τέτοια, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαίρου, που είναι φυσιολογικό. Το πιο τρελό θα ήταν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2004 και να βγουν την ίδια στιγμή από την Ευρωζώνη. Ο όμιλος της Ελλάδας δεν έχει πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση. Μετά όμως…».

Πηγή: sport-fm.gr