Το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να εξασφαλίσει στο δευτεροβάθμιο όργανο την αδειοδότησή του και να ελπίζει πως η UEFA δεν θα μπλοκάρει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League.

Οικονομικές ιστοσελίδες ανέφεραν πως ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, που υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενέκρινε το δάνειο προς τους «πράσινους» και την άμεση εκταμίευσή του, απόφαση που φέρεται να έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Τόσο από στελέχη της τράπεζας, όσο και στην κοινή γνώμη, καθώς αντίστοιχα αιτήματα από άλλες πιο «υγιείς» επιχειρήσεις έχουν απορριφθεί… Από πλευράς επίσημου Παναθηναϊκού πάντως δεν επιβεβαιώνεται επί της παρούσης το παραμικρό.

Όπως και να έχει, όλα θα εξαρτηθούν από τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Γιάννης Αλαφούζος για τη σύναψη δανείου 5 εκατ. ευρώ. Ούτως ή άλλως προέκυπταν αρκετά εμπόδια, όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για την αποπληρωμή του δανείου, ενώ και οι πολλές υποχρεώσεις της ομάδας για τη συνέχεια δεν επιτρέπουν να «δεσμευτούν» τα προσδοκώμενα έσοδα από την επόμενη περίοδο.

Ο ιδιοκτήτης του «ΣΚΑΪ» ελπίζει πως θα καταφέρει εγκαίρως να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο ποσό κι από εκεί κι έπειτα θα αρχίσει αγώνας δρόμου. Πρώτον για να καταβληθούν τα χρήματα που αφορούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 κι εν συνεχεία για να γίνουν οι διακανονισμοί με τους παίκτες της ομάδας για την καταβολή των οφειλομένων απέναντί τους σε δόσεις.

Το παρήγορο είναι πως πέραν της προσφυγής του Ματίας Μπιέρσμιρ, οι υπόλοιποι παίκτες δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή, τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα γίνει γνωστό ποια θα είναι η έκβαση των προσπαθειών για την εξασφάλιση δανείου.

Τα δύο αυτά «αγκάθια» (ληξιπρόθεσμες οφειλές και χρέη προς τρίτους) είναι σημαντικά, αφού κατά τα άλλα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη φορολογική της ενημερότητα.

Πηγή: sport-fm.gr