Μετά το τέλος του χθεσινοβραδινού επεισοδιακού επαναληπτικού προημιτελικού μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, ο Ζινεντίν Ζιντάν είπε ότι το πέναλτι πάνω στον Βάσκεθ σωστά δόθηκε υπέρ της ομάδας του, αλλά ότι εκείνος δεν θα έδινε την κόκκινη κάρτα στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι «Ο Μπουφόν δεν νομίζω ότι αξίζει αυτό το τέλος, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αυτό δεν πρόκειται να σβήσει όλα αυτά που ήταν ο Μπουφόν για το ποδόσφαιρο. Ένας μεγάλος τερματοφύλακας, που πρέπει να κοιτάζουμε μόνο την καριέρα του. Ίσως να παίξει στο Champions League την επόμενη σεζόν»…

Η αλήθεια είναι πως ο 40χρονος πορτιέρε δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το μέλλον του και εάν πράγματι αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν της καριέρας του. Ωστόσο, εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα έχει κάτι κοινό με τον «Ζιζού».

Πριν από 12 χρόνια, στον τελικό του Μουντιάλ 2006, ο Ζιντάν αποχαιρέτισε τις μεγάλες διοργανώσεις με αποβολή, λόγω της περιβόητης κουτουλιάς του πάνω στον Ματεράτσι. Φέτος, ο Μπουφόν αποβλήθηκε στο -πιθανότατα- τελευταίο διεθνές παιχνίδι της καριέρας του, λόγω της διαμαρτυρίας του στον ρέφερι Όλιβερ, για το πέναλτι που έδωσε στις καθυστερήσεις.