Ήταν άθελά του το πρόσωπο της σεζόν 2007-08 για το πρωτάθλημα της Super League, καθώς εκείνος ήταν που… από σπόντα καθόρισε το πού κατέληξε ο τίτλος. Ο λόγος για τον Ρόμαν Βάλνερ, που με τη συμμετοχή του στον αγώνα του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Ολυμπιακό, έγινε επίκεντρο συζήτησης του ποδοσφαιρόκοσμου στην Ελλάδα και εξακολουθεί να παραμένει.

Ο Αυστριακός επιθετικός μίλησε στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης Metrosport και αναφέρθηκε στο τότε και στο τώρα, κάνοντας μια σχετική σύγκριση. «Ήταν μια παρόμοια κατάσταση. Διάβασα στο ίντερνετ και είδα στο βίντεο τι συνέβη. Για μένα τότε ήταν δύσκολο και δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί δεν έπρεπε να παίξω σε εκείνο το παιχνίδι. Μερικές φορές βλέπεις διαφορετικά την ίδια κατάσταση», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Τώρα είναι άδικο για τον ΠΑΟΚ και τότε ήταν άδικο για την ΑΕΚ. Περίεργη κατάσταση ξανά. Ο κόσμος ξεχνά πολύ γρήγορα τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Το ένα που μου είχαν πει τότε είναι ότι αυτή είναι η Ελλάδα. Και το άλλο ότι ο Ολυμπιακός έχει τους σωστούς ανθρώπους στην ομοσπονδία και στην πολιτική. Ένιωσα κι εγώ ότι με έκλεψαν. Mου έκλεψαν έξι μήνες από την ποδοσφαιρική καριέρα μου. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο μπορείς να ξανακερδίσεις πράγματα, στο μέλλον. Και να συνεχίσεις γιατί αυτή η απόφαση δεν είναι δικό σου λάθος και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Να το δεχτείς και να συνεχίσεις πιο δυνατός», ανέφερε ο 36χρονος άσος, που ακόμη βρίσκεται στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, στη Γ’ κατηγορία της πατρίδας του με τη φανέλα της Γκέντιγκ.