Ο Ντομίνγκος Πασιένσια είναι ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του προπονητή. Μιλώντας στη SportDay ξεκαθαρίζει πως δεν έχει υπάρξει άλλη επαφή με τους «ερυθρόλευκους» πέραν της διερευνητικής κρούσης που είχε δεχτεί προ ημερών, ενώ πιθανολογεί πως σε μία εβδομάδα θα γνωρίζει την επόμενη ομάδα του.

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο με τον Ολυμπιακό σχετικά με αυτά που είχαμε πει την Παρασκευή. Δεν έχει γίνει επαφή μετά την αρχική προσέγγιση, όταν ο Ολυμπιακός με ρώτησε αν είμαι διαθέσιμος», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής, που μεταξύ των προπονητών που αρέσουν στη διοίκηση του συλλόγου είναι ο μοναδικός που δεν δεσμεύεται από άλλη ομάδα. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πιθανώς την επόμενη εβδομάδα να γνωρίζω ποια ομάδα θα προπονώ του χρόνου. Αλλά δεν μπορώ να πω αν θα είναι στην Πορτογαλία ή εκτός Πορτογαλίας», πρόσθεσε ο Πασιένσια, που φημολογείται πως περιμένει πιθανή πρόταση της Πόρτο, ενώ η Αλ Γουάσλ λέγεται πως είναι έτοιμη να του κάνει πρόταση με πολλά χρήματα εφόσον αποχωρήσει ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Από πλευράς Ολυμπιακού τονίζεται πως ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι επαφές με κανέναν από τους υποψηφίους για τη θέση του προπονητή. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν σταθερά το βλέμμα τους και στην ισπανική αγορά, όπου λόγω των δυσκολιών για Ουνάι Έμερι (Βαλένθια) και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Γουίγκαν), περισσότερες πιθανότητες έχουν οι Μίτσελ (Σεβίλλη) και Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ (Λεβάντε).

Σε ό,τι αφορά τη μεταγραφολογία, από τον Ολυμπιακό τονίζεται πως ειδικά για τους ξένους η απόφαση για την ενίσχυση του ρόστερ θα ανήκει αποκλειστικά στο νέο προπονητή.

Ρούμπιν για «Τόρο»

Έτοιμη να προσφέρει 7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη φέρεται η Ρούμπιν Καζάν, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ. Αν γίνει πρόταση με τέτοιο ποσό, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει αντίρρηση να παραχωρήσει τον αρχηγό του. Ο ίδιος πάντως δεν «ψήνεται» τόσο για τη Ρούμπιν, που δύσκολα θα είναι του χρόνου στο Champions League. Ο «Τόρο» λέγεται πως περιμένει και το Euro 2012, αφού μέσω των εμφανίσεών του πιθανώς να προκύψει ενδιαφέρον από μεγαλύτερο πρωτάθλημα.

Επιμένει… ελληνικά

Περισσότερο ελληνικό χρώμα θα έχει ο νέος Ολυμπιακός. Πέραν της δεδομένης επιστροφής των Μήτρογλου και Τάτου, αλλά και της «κλεισμένης» μεταγραφής του Σιόβα, οι «ερυθρόλευκοι» προτίθενται να αυξήσουν κι άλλο το ελληνικό στοιχείο. Λέγεται μάλιστα πως ένας από τους όρους που θα τεθούν στον νέο προπονητή θα είναι να… ελληνοποιήσει το ρόστερ. Ψηλά στη λίστα είναι ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Ξάνθης, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, για τον οποίο υπήρξε φήμη πως έχει ήδη αποκτηθεί. Επίσης αρέσουν ο 22χρονος δεξιός μπακ του Ατρομήτου Γιάννης Σκόνδρας, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του Άρη Γιάννης Γιαννιώτας, όπως και ο 21χρονος σέντερ φορ του Λεβαδειακού, Στέλιος Βασιλείου. Για τους παίκτες από την ελληνική αγορά υπάρχει ήδη άποψη από το τμήμα σκάουτινγκ και απλώς αναμένεται να ζητηθεί μία έγκριση από το νέο προπονητή.

«Κλείνουν» προπονητικό κέντρο

Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και ο Κούλης Δουρέκας αναχώρησαν χθες για την Αυστρία, προκειμένου να δουν προπονητικά κέντρα για την καλοκαιρινή προετοιμασία, καθώς φέτος δεν θα γίνει στο Ζέεφελντ.

Πηγή: sport-fm.gr