Έρευνα έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή επιτροπή στις κορυφαίες ισπανικές ομάδες ποδοσφαίρου, οι οποίες, την ώρα που προχωρούν σε μεταγραφές εκατομμυρίων με τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου, έχουν φορολογικές οφειλές σχεδόν 673 εκατ. ευρώ.

Η Κομισιόν αναλύει πληροφορίες που ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση σχετικά με φορολογικές συμβάσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαρίζα Γκονζάλες, στο πρακτορείο Bloomberg, ενώ εξετάζει τη νομιμότητα των συμφωνιών όταν καθυστερούν την απόδοση ΦΠΑ.

Για παράδειγμα, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 40 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο με τον πρώτο σκόρερ του περσινού Europa League, Radamel Falcao, πληρώνει 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τα 115 εκατ. ευρώ φορολογικών οφειλών.

Οι ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών της Ισπανίας έχουν συνολικές οφειλές ύψους 673 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση έχει αποφύγει να ασκήσει σκληρές τακτικές για την αποπληρωμή των φόρων, φοβούμενη ότι θα διακινδυνεύσει το κλείσιμο των ομάδων και θα προκαλέσει την αντίδραση των φιλάθλων.