Στην ακροτελεύτια 30η αγωνιστική θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των δύο ομάδων που θα ακολουθήσουν την Δόξα Δράμας στην Football League.

Κέρκυρα, Εργοτέλης και Παναιτωλικός θα παλέψουν για μια θέση στην επόμενη Super League στην τελευταία «στροφή» του φετινού πρωταθλήματος.

Οι «Φαίακες» που βρίσκονται στη 13η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς έχουν προβάδισμα και κρατούν την τύχη στα χέρια τους, σε αντίθεση με τους Κρητικούς (29 βαθμοί) και την ομάδα του Αγρινίου (28 βαθμοί) που θέλουν συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Τα σενάρια παραμονής είναι τα ακόλουθα:

Κέρκυρα: Εφόσον νικήσει στην Θεσσαλονίκη τον Άρη μένει στην κατηγορία, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στα άλλα δύο ματς. Αν πάρει ισοπαλία και νικήσει ο Εργοτέλης στη Ξάνθη, τότε θα γίνει μπαράζ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ακόμη και σε περίπτωση ήττας οι «Φαίακες» μπορεί να μείνουν στην κατηγορία, αρκεί να χάσουν και οι Εργοτέλης, Παναιτωλικός.

Εργοτέλης: Για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα πρέπει να νικήσει στα Πηγάδια και να χάσει η Κέρκυρα. Σε περίπτωση νίκης και ισοπαλίας της Κέρκυρας, τότε οι δύο ομάδες θα παίξουν μπαράζ.

Παναιτωλικός: Βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση. Χρειάζεται νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ήττες των Κέρκυρας (την έχει στην ισοβαθμία) και Εργοτέλη. Μένει ακόμη και με ήττα της Κέρκυρας και ισοπαλία των Κρητικών με τη Ξάνθη.

Τελευταία αγωνιστική:

Άρης-Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
Ξάνθη-Εργοτέλης