Τις αναμνήσεις του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 μοιράστηκε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη όλων των εποχών, όταν η Εθνική σήκωσε στον ουρανό της Πορτογαλίας την κούπα και πλημμύρισε χαρά όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

«Νομίζω ότι πολλοί πίστεψαν ότι το παιχνίδι κόντρα στην Ρωσία θα ήταν το τελευταίο μας στη διοργάνωση. Ήταν πολύ δύσκολο», σχολίασε αρχικά ο «Τράι» και στην συνέχεια μίλησε για τη χαμένη ευκαιρία του Κιριτσένκο στο 87’, την οποία αν έκανε γκολ τότε η Εθνική θα αποκλειόταν από την συνέχεια της διοργάνωσης. «Αν η Ρωσία είχε σκοράρει σε εκείνο το ματς, θα ήμασταν εκτός EURO. Παρά το γεγονός ότι κράτησε μόνο μερικά λεπτά, ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές που είχα ως ποδοσφαιριστής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αμυντικός της ΑΕΚ έπλεξε και το εγκώμιο του Θοδωρή Ζαγοράκη, αρχηγού εκείνης της ομάδας. «Με το πάθος του και τη δύναμή του ενέπνευσε την ομάδα και μας έδωσε το κουράγιο να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Όπως εμείς, ήθελε το όνομά του να γραφτεί στην ποδοσφαιρική ιστορία, κάτι το οποίο, τελικά, καταφέραμε να κάνουμε».

Ο Δέλλας δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τσεχία. «Νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω κάτι σαν κι αυτό. Ακόμα και με την ελληνική γλώσσα, η οποία είναι μία από τις πιο πλούσιες. Η στιγμή που μοιραστήκαμε όλοι – ακόμα και αυτοί που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση – πιστεύω ότι είναι από μόνη της μια ιστορία για να λέμε πως αισθανθήκαμε» και ολοκλήρωσε κάνοντας ένα σχόλιο για τη νίκη της Εθνική στον τελικό με αντίπαλο την Πορτογαλία.

«Ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω τι ακριβώς έγινε. Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο και σοβαρό όχι μόνο για μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, η οποία δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά ανάλογη εμπειρία όπως αυτή».

Πηγή: sport-fm.gr