Με μεγάλες βλέψεις ξεκίνησε αυτή η σεζόν για τη Μίλαν, αλλά όλα δείχνουν πως για ακόμη μια φορά θα υπάρξει αποτυχία επίτευξης στόχων, κάτι που αυτομάτως σημαίνει και μεγάλη ζημιά στην εταιρεία. Τα χρήματα του Champions League θα ήταν μια γερή… ένεση, αλλά στη Λομβαρδία έχουν ήδη πάψει να τα υπολογίζουν. Από αρκετά νωρίς μάλιστα…

Αυτό σημαίνει ότι το δάνειο ύψους 123 εκατ. ευρώ που είχε πάρει ο Γιονγκχονγκ Λι από την Elliot Management, δύσκολα θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί από έσοδα στο κλαμπ, παρά μόνο με επιπλέον επιβάρυνση του μεγαλομετόχου, ή μέσω νέου δανείου, που αυτήν τη στιγμή μοιάζει το πλέον πιθανό σενάριο.

Οι προηγούμενες προσπάθειες του Κινέζου ιδιοκτήτη των «ροσονέρι» για εξασφάλιση νέου δανείου δεν είχαν αποτέλεσμα. Όμως, όπως γράφει σήμερα η Tuttosport, η Μίλαν είναι πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας με τη Merrill Lynch για την αναχρηματοδότηση της εταιρείας, με ένα ποσό της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ.

Εάν αυτό συμβεί, αυτό σημαίνει ότι θα «σβήσει» το προηγούμενο δάνειο προς την Elliot και πως πλέον οι Μιλανέζοι θα έχουν να αποπληρώσουν ένα νέο δάνειο, διπλάσιο σε ύψος, το οποίο θα αποπληρωθεί σε πολλές περισσότερες δόσεις σε σχέση με το προηγούμενο, που έπρεπε να μηδενίσει μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο.

Ταυτοχρόνως, όμως, γίνεται σαφές ότι τα πράγματα στη Μίλαν θα γίνουν χειρότερα τα επόμενα χρόνια, σε περίπτωση που οι στόχοι -οικονομικοί και αγωνιστικοί- δεν εκπληρωθούν. Είναι, δηλαδή, πιθανός ένας κυκεώνας, που θα φέρει ακόμη πιο δυσάρεστες καταστάσεις στους «ροσονέρι». Φυσικά, εάν ο σύλλογος πάρει τα πάνω του, τότε θα πρόκειται για ένα πετυχημένο deal. Το μέλλον θα δείξει…

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, η επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης ανακοίνωσε μια πολυετή συμφωνία με την Puma ως εταιρεία ένδυσης, μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με την Adidas.