Να βάλει και το άλλο πόδι στο αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη και τσεκάρει το εισιτήριο για το Final 4 νικώντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ καλείται απόψε ο Παναθηναϊκός (21:45, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» έβγαλαν στην επιφάνεια πριν από ακριβώς μία εβδομάδα όλο το χαρακτήρα πρωταθλητή που διαθέτουν και τεράστια ψυχικά αποθέματα, κερδίζοντας τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και αποφεύγοντας τον αποκλεισμό. Πλέον έχουν τη χρυσή ευκαιρία να τελειώσουν τη δουλειά, στο σπίτι τους, με 20.000 (πιθανώς και περισσότερους) φίλους τους στις εξέδρες και να εξασφαλίσουν την πρόκριση σε Final 4 για ενδέκατη φορά στην ιστορία τους (είχαν προηγηθεί αυτές το 1994, 1995, 1996, 2000, 2001, 2002, 2005, 2007, 2009 και 2011) διατηρώντας ζωντανό το όνειρο για το έβδομο ευρωπαϊκό αστέρι, αλλά και το τρίτο τριπλ κράουν.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δούλεψε με την ομάδα του δίχως προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες. Ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει καλά πως το έργο των «πράσινων» δεν θα είναι εύκολο και θα πρέπει να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να κλείσουν ραντεβού στις 11 Μαΐου με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πιεστική άμυνα, έλεγχος των ριμπάουντ (με ει δυνατό λιγότερες απώλειες αμυντικών), αποφυγή του isolation game το οποίο θα επιδιώξει η Μακάμπι, ορθολογικές επιλογές στην επίθεση και σωστή ισορροπία μεταξύ inside game και μακρινών σουτ είναι οι βασικές οδηγίες του «Ζοτς».

Η Μακάμπι είχε στη διάθεσή της μία εβδομάδα για να μετατρέψει την απογοήτευση για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της περασμένης Πέμπτης σε αποφασιστικότητα για νίκη-πρόκριση. Η προ δύο εβδομάδων επικράτηση στο ΟΑΚΑ γεμίζει πίστη τα μέλη της ομάδας του λαού, που θέλουν να επαναλάβουν τον άθλο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ τονίζει κατ’ επανάληψη τη σημασία να παραμείνει η ομάδα του κοντά στο σκορ και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να «χτίσουν» μεγάλη διαφορά.

Δύο Ιταλοί διαιτητές, ο Γκουερίνο Τσέρεμπουχ και ο Τολγκά Σαχίν, μαζί με τον Κροάτη Σρέτεν Ράντοβιτς, ορίστηκαν από την Ευρωλίγκα να διευθύνουν το ματς.

Για εισιτήρια… ούτε λόγος. Εξαντλήθηκαν από την Κυριακή και το ΟΑΚΑ αναμένεται να θυμίζει τα περσινά ματς των προημιτελικών με την Μπαρτσελόνα, όταν ο κόσμος στο κλειστό ξεπερνούσε κατά πολύ την πραγματική χωρητικότητά του.

Πηγή: sport-fm.gr