Το επεισοδιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έπρεπε να διακοπεί από την ανάπαυλα, είπε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, την Πέμπτη στην ενημέρωση που έκανε προς την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, παραδέχτηκε τις ευθύνες της αστυνομίας, ενώ πρόσθεσε ότι ίσως ήταν λάθος που δεν αποφάσισε την χρονική μετάθεση του ντέρμπι. «Η έννομη τάξη ηττήθηκε», τόνισε.

Αποδίδοντας ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Μπιτσαξής είπε:
«Δεν ελέγχτηκαν οι φίλαθλοι που εισέρχονταν στο γήπεδο, ήταν όλα σε καθεστώς ασυνεννοησίας, απαράδεκτης κατά την άποψή μου. Την ευθύνη ελέγχου θα έπρεπε να έχει η αστυνομία. Πρέπει να προστατέψουμε τον Έλληνα φίλαθλο από τα φαινόμενα αυτά, οφείλουμε όμως να του πούμε πως σε κρίσιμα ντέρμπι πηγαίνει ιδία ευθύνη».

Γενικότερα για τα γεγονότα του ΟΑΚΑ, ο γ.γ.Α σημείωσε: «Η μπάλα χάθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα. Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο κουκουλοφόρων οι οποίοι εισήλθαν στο γήπεδο από διαφορετικές θύρες χωρίς εισιτήρια ενώ διαπιστώθηκε πως περίπου τετρακόσιοι εισήλθαν χωρίς εισιτήρια στη θύρα των επισήμων. Η μάχη χάθηκε από αυτούς που μπήκαν στα επίσημα. Ήταν μια πρωτόγνωρη και οργανωμένη επίθεση με στόχο να κάνουν το γήπεδο μπουρλότο».

Ο κ. Μπιτσαξής αποκάλυψε πως οι κάμερες εντός του γηπέδου δεν λειτουργούσαν χωρίς κανένας να ενημερωθεί, ενώ επεσήμανε:
«Πιστεύω ότι ο αγώνας στο ΟΑΚΑ έπρεπε να διακοπεί στο ημίχρονο. Ασκήθηκε κριτική γιατί δεν το ανέβαλλα. Το ντέρμπι ήταν μια ήττα της έννομης τάξης. Όμως εάν αναβάλλαμε το παιχνίδι όλοι θα μιλούσαν για παρέμβαση της πολιτείας και εκτιμώ ότι το κλίμα από πλευράς έντασης θα ήταν πολύ χειρότερο».

Πηγή: Sport-fm.gr