Το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι ποσοστό 10% είναι ο στόχος των ημιάγνωστων επενδυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Το αμερικανικό (ή γερμανικό ή όποιας άλλης προέλευσης διαρρεύσει στην πορεία) fund φέρεται έτοιμο να καταθέσει τα 2 εκατ. ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση, προκειμένου να ληφθεί αδειοδότηση.

Κι αυτό διότι, όπως διαρρέεται, πρόθεσή του είναι να αγοράσει έπειτα (μέσω ΑΜΚ και έναντι συνολικού αντιτίμου 10 εκατ. ευρώ) το 51% της ΠΑΕ.

Η εύλογη απορία «γιατί να διαθέσει κάποιος 2 εκατ. ευρώ, τα οποία (με την τιμή της μετοχής στο 1,20) δεν θα του εξασφαλίζουν ποσοστό μεγαλύτερο του 10%» δεν έχει απαντηθεί μέχρι τώρα. Όπως και πολλά άλλα από τα -τουλάχιστον μυστηριώδη- στοιχεία του ενδιαφέροντος των άγνωστων επενδυτών.

Η συγκεκριμένη απορία, ωστόσο, ίσως δεν χρειαστεί ν’ απαντηθεί, αν ισχύουν όσα διαρρέονται και θέλουν τους επίδοξους επενδυτές να στοχεύουν αποκλειστικά στο πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ. Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, λοιπόν, τα 2 εκατ. ευρώ που αναμένονται μέχρι την Παρασκευή θα κατατεθούν ως ταμειακή διευκόλυνση στο ταμείο της ΑΕΚ, προκειμένου να ξεπεράσει εκείνη το σκόπελο της UEFA.

Να προστεθούν, δηλαδή, στο περίπου 1,4 εκατ. ευρώ που περιμένει να συγκεντρώσει η ΠΑΕ (500.000 ευρώ από τον Πέτρο Παππά, 300.000 ευρώ από τον Νίκο Νοτιά, 300.000 ευρώ από τη δόση του ΟΠΑΠ και 300.000 ευρώ από τηλεοπτικά) και να συμπληρωθεί σχεδόν το ποσό που απαιτείται μέχρι τέλος Μαρτίου για να φανεί συνεπής η «Ένωση» απέναντι στην ομοσπονδία.

Λαμβανόμενα, δε, ως έναντι μετοχών, θα δίνουν το δικαίωμα στους υποψήφιους επενδυτές να καταθέσουν (μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί και με την τιμή της μετοχής να παραμένει στο 1,20) τα υπόλοιπα χρήματα, μέχρι τα 10 εκατ. ευρώ που θα τους αποφέρουν το 51%.

Όλα αυτά, βέβαια, παραμένουν φιλολογικά προς το παρόν και η υλοποίησή τους εξαρτάται (ή τουλάχιστον θα ‘πρεπε να εξαρτάται) από πολλά «αν». ΑΝ καταθέσουν αρχικά τα 2 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της ΑΕΚ (όπως αναμένεται μέχρι την Παρασκευή). ΑΝ περάσουν τη διαδικασία της ΕΕΑ. Και κυρίως ΑΝ καταφέρουν -με την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους- να εξαλείψουν τις δικαιολογημένες υποψίες που υπάρχουν για τα κίνητρα της ανάμειξής τους στην ΑΕΚ.

Πηγή: Sport-fm.gr