«Πρόκειται για μια ομάδα με λαμπρό μέλλον και θέλω να είμαι μέλος όλου αυτού για όσο το δυνατόν περισσότερο! Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο νιώθω σίγουρος ότι θα έρθουν οι τίτλοι και πως θα παίξουμε ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι προνόμιο να βρίσκομαι σε αυτόν τον σύλλογο και ανυπομονώ να δω τι θα φέρουν τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Φερναντίνιο λίγο μετά την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020! Ο Καταλανός τεχνικός έκανε την εισήγηση και η διοίκηση αναγνώρισε τα όσα έχει προσφέρει ο Βραζιλιάνος!

Αλλωστε, ο Γκουαρδιόλα έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 32χρονο μέσο. Ο Φερναντίνιο είναι ένα πολυεργαλείο παίζοντας ακόμα και ως ακραίος μπακ! Από τακτικής πλευράς η προσφορά του ήταν μεγάλη στο 2017. Παίζοντας κυρίως στον άξονα με πολλά τρεξίματα, μονομαχίες και σίγουρες, σταθερές μεταβιβάσεις. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος πως ο Φερναντίνιο είναι για την Σίτι ότι ήταν ο Μπουσκέτς για τον Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με τον Πεπ είναι ένας από τρεις κορυφαίους στον κόσμο στην θέση του. Μένει να φανεί εάν όλα αυτά είναι αρκετά να δώσουν θέση στην Εθνική Βραζιλίας για τον Φερναντίνιο το καλοκαίρι… Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μην τυγχάνει της αναγνώρισης του Νταβίντ Σίλβα ή του Ντε Μπρόινε όμως έχει μεγάλους θαυμαστές στο Ετιχαντ και όπως προαναφέραμε, ο μεγαλύτερος είναι ο Γκουαρδιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός έχει να λέει το πόσο βελτιωμένος είναι ο Βραζιλιάνος σε σχέση με το πως έπαιζε τις τελευταίες σεζόν. Σε μία χρονιά όπου η Σίτι έκανε ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες σερί στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, ο Βραζιλιάνος ήταν εκεί για να καλύψει όλα τα κενά! Ο Φερναντίνιο αν και δεν βρίσκεται στο επίκεντρο όσο οι Αγουέρο, Ζεσούς, Ντε Μπρόινε και Σίλβα, έχει αποτελέσει βασικό… γρανάζι της Σίτι, βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα και προσφέρει σε όλους τους τομείς.

Όταν ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε βέβαια να μπει στην ομάδα της σημερινής Σίτι τόνισε πως ο Βραζιλιάνος είναι πολύ πιο καλός από εκείνον και ότι ο ίδιος δεν θα τα κατάφερνε. Η σχέση των δυο εξαιρετική και για πολλούς είναι ο λόγος της εντυπωσιακής του παρουσίας ««Είναι πολύ ευγενικός σαν άνθρωπος και το γεγονός ότι έχει πίσω του σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής τον βοηθά να ανταπεξέρχεται πιο εύκολα στο χώρο της προπονητικής. Προσωπικά η παρουσία του με εμπνέει να κάνω τη δουλειά μου σωστά. Όλοι στην ομάδα προσπαθούμε να ακολουθήσουμε πιστά τη φιλοσοφία του. Είναι ένας ηγέτης» λέει ο 32χρονος! Οι αριθμοί τα λένε όλα για τον… βιονικό Φερναντίνιο! Εχει παίξει σε όλα τα ματς της Premier League, ενώ έχει χάσει μόλις ένα στο Champions League. Σε 2418 λεπτά έχει σκοράρει δυο φορές, έχει μοιράσει 4 ασίστ και μόνο… γκολκίπερ κι επιθετικός δεν έχει παίξει! Πηγή: gazzetta.gr