Το ότι έχουν ξεφύγει τα ποσά που πλέον διατίθενται τόσο για μεταγραφές όσο και για συμβόλαια μεγάλων ποδοσφαιρικών αστέρων, είναι μια παραδοχή την οποία δύσκολα μπορεί κανείς να αντικρούσει. Φυσικά, οι σύλλογοι δεν βάζουν τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη, χωρίς να έχουν κάποιο κέρδος. Συνήθως, όπως συνέβη και με την περίπτωση του Νεϊμάρ, τα χρήματα αυτά πολλαπλασιάζονται ως έσοδα. Ενώ και εντός αγωνιστικού χώρου, τα αποτελέσματα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εμφανή, πάντα προς το καλύτερο.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Όπως αυτή που μόνος του αποκάλυψε ο Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός επιθετικός πήρε τον δρόμο για την Κίνα στα τέλη του 2016, για να αγωνιστεί στο εκεί πρωτάθλημα με τη φανέλα της Shanghai Shenhua. Όντως το έκανε, αλλά όχι με τόση διάθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους 30 αγώνες της Λίγκας, πήρε μέρος μόλις στους 16 από αυτούς και σημείωσε 4 τέρματα. Αρνητικό ρεκόρ για εκείνον στην καριέρα του.

ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ

Πρόσφατα επέστρεψε στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς, για το τρίτο του πέρασμα από εκεί. Κατά την παρουσίασή του, δήλωσε χωρίς να το πολυσκεφθεί: «Με το που πάτησα το πόδι μου στην Κίνα, συνειδητοποίησα ότι ήθελα ν επιστρέψω στην Μπόκα. Ήμουν σε διακοπές για επτά μήνες». Παρόλο που έμεινε στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα του κόσμου για έναν και πλέον χρόνο, ως επτάμηνο εννοούσε το διάστημα που είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Για το οποίο έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό το… πενιχρό ποσό των 40 εκατ. ευρώ.