Τουλάχιστον ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την ανάγνωση των επίσημων οικονομικών δεδομένων της ΠΑΕ ΑΕΚ που έχουν στα χέρια τους οι μέτοχοι (και είχαν παρουσιαστεί και αναλυθεί από την «SportDay» από τις 25 Ιανουαρίου).

Δεν χρειάζεται να είναι λογιστής κανείς για να καταλάβει πως η «Ενωση» μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες από την αποχώρηση Νικολαΐδη κι έπειτα, με το άνοιγμα των δικών του περιόδων να υπολογίζεται στα 6 εκατ. κι εκείνο των διαδόχων του στα 49 εκατ. ευρώ (!) και μάλιστα με υπερδιπλάσια χρηματοδότηση από τους μετόχους!

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Ας δούμε ενδεικτικά κάποια από αυτά:

Από το 2004 έως και τον Ιούνιο του 2008 (μέχρι τότε αποφάσιζε ο Νικολαϊδης) οι ζημιές της εταιρείας ανέρχονταν στα 16.258.000 ευρώ. Με την αφαίρεση του ποσού των 10.180.000 ευρώ (έσοδα που προέκυψαν από πωλήσεις παικτών, οι οποίοι αποκτήθηκαν επί Νικολαϊδη), η «τρύπα» περιορίζεται στα 6.078.000 ευρώ. Κι αυτή είναι εν τέλει η αληθινή ζημιά.

Αν μάλιστα οι επόμενες διοικήσεις, είχαν φροντίσει να κερδίσουν χρήματα για την ΑΕΚ από παίκτες που έφυγαν τσάμπα (Τζεμπούρ, Μπλάνκο, Χετεμάι, Κονέ κλπ), θα ήταν πιθανό η «τρύπα» Νικολαϊδη να μικρύνει κι άλλο ή ακόμη και να εξαφανιστεί.

Από τον Ιούνιο του 2008 και μετά, όμως, οι ζημιές εκτινάχθηκαν στα 49.600.000 ευρώ! Κι αν οι διοικήσεις που είχαν την ευθύνη για τη διαχείριση της ΠΑΕ, δεν επωφελούνταν από τα 10.180.000 ευρώ που προέκυψαν από πωλήσεις παικτών της περιόδου Νικολαϊδη, το «ταμείο» θα ήταν ακόμη πιο βαρύ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η πολύ μεγάλη διαφορά που προκύπτει στα χρήματα που πλήρωσαν οι μέτοχοι στην ΠΑΕ μέχρι την αποχώρηση του Ντέμη Νικολαϊδη και μετά από αυτή. Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία έως το τέλος του 2008, οι μέτοχοι είχαν καταβάλλει 15,3 εκατ. ευρώ στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Πόσα κατέβαλαν στη μετά Νικολαϊδη εποχή; 34,1 εκατ. ευρώ. Και όπως αποδείχθηκε, τα χρήματα αυτά δεν έπιασαν τόπο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βρεθεί μια ανάσα από τη χρεωκοπία.

Πηγή: sport-fm.gr