Σε άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του Ολυμπιακού για τα όσα κατήγγειλε ο Πλατανιάς πως έγιναν στον μεταξύ τους αγώνα στο Καραϊσκάκη και στον Λέο Μάτος για το εκτός φάσης χτύπημα στον Μάρκους Μπεργκ, στον επαναληπτικό αγώνα των ημιτελικών Κυπέλλου, προχώρησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Ο κ. Σιμιτζόγλου είχε στα χέρια του τις καταθέσεις της αποστολής των Χανιωτών, από τις οποίες υποστηρίζεται ότι υπήρξε χειροδικία στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου, στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης. Φαίνεται πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πείστηκε ότι υπάρχουν στοιχεία για να εξετάσει την υπόθεση και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Οι Πειραιώτες κινδυνεύουν να δώσουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, αλλά και με αφαίρεση έως και έξι βαθμών, τιμωρία που θα ισχύσει από το επόμενο πρωτάθλημα σε περίπτωση που επιβληθεί, καθώς η βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 έχει επικυρωθεί. Στο άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα υπάρχει μάλιστα και το ακραίο σενάριο του υποβιβασμού.

Στην εν λόγω υπόθεση, ωστόσο, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, οι οποίοι ανέφεραν πως δεν υπήρξε χειροδικία και απορρίπτουν τα όσα φέρεται να έχουν καταγγείλει οι συνάδελφοί τους.

Για τις ενέργειές του κ. Σιμιτζόγλου είναι ενήμερος και ο εισαγγελέας πρωτοδικών και προϊστάμενος της αθλητικής εισαγγελίας, κ. Βουρλιώτης, διότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ανοιχτή και στο ποινικό της κομμάτι.

Μέχρι 3 αγωνιστικές στον Μάτος

Εκτός από τον Ολυμπιακό, ο αθλητικός εισαγγελέας κάλεσε και τον Λέο Μάτος, για το εκτός φάσης χτύπημα πάνω στον Μάρκους Μπεργκ, όπως είχε καταγγείλει στις 5 Μαΐου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Φάση την οποία ο ρέφερι της αναμέτρησης, Γιώργος Κύζας, είχε χάσει.

Σε ενδεχόμενη τιμωρία του Βραζιλιάνου ακραίου μπακ, αυτή ίσως φτάσει στις τρεις αγωνιστικές, όπως συνέβη και με τους Πατίτο Ροντρίγκες (ΑΕΚ) και Σεμπά (Ολυμπιακός) για τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και Ολυμπιακός-ΑΕΚ για το Κύπελλο. Αυτό σημαίνει ότι ο Μάτος κινδυνεύει να χάσει τον β’ γύρο των πλέι οφ της Super League.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται:

Ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε τις παρακάτω διώξεις.

1.Σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νόμιμα εκπροσωπουμένης, για παραβάσεις των άρθρων 1, 2, 3, 5, 13, 14, 29 παρ. 1, 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Ολυμπιακός-Πλατανιάς, πρωτάθλημα Super League, 1/4/2017).

2.Σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λεονάρντο Μάτος (αγώνας ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας, 27/4/2017), για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. γ, και παρ.6 περ. στ. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.