Αν και δεν το συνηθίζει, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλείται να πάρει έστω και έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Βασιλεία, για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το england365.gr σας θυμίζει τις – λίγες είναι η αλήθεια – φορές, που οι «κόκκινοι διάβολοι» …ίδρωσαν μέχρι το τέλος αλλά τελικά τα κατάφεραν.

Η ισοπαλία της Γιουνάιτεντ με την Μπενφίκα αφήνει ανοιχτή την υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη φάση και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, την πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας, μόνο 4 φορές χρειάστηκε οι φίλαθλοι των «κόκκινων διαβόλων» να περιμένουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της έκτης αγωνιστικής για να πανηγυρίσουν την πρόκριση, στην επόμενη φάση.

Θυμηθείτε:

Σεζόν 2000-2001

Ομάδα

Βαθμοί

Βαλένθια

12

Μάντσεστερ Γ.

12

Στουρμ Γκρατς

6

Παναθηναϊκός

2

Λίγο πριν τη διαμόρφωση της παραπάνω τελικής βαθμολογίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Βαλένθια συγκατοικούσαν στις δύο πρώτες θέσεις με 9 βαθμούς. Οι νίκες τους κόντρα σε Στουρμ Γκρατς και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, τους έδωσαν την πρόκριση, ωστόσο πριν την έναρξη της τελευταία αγωνιστικής οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους. Ενδεχόμενη ήττα με περισσότερα από 3 γκολ διαφορά θα τους άφηνε εκτός και θα χάριζε την πρόκριση στους Αυστριακούς. Το τελικό 3-0 την έστειλε στους «16».

Σεζόν 2005-2006

Ομάδα

Βαθμοί

Βιγιαρεάλ

10

Μπενφίκα

8

Λιλ

6

Μάντσεστερ Γ.

6

Είναι η μοναδική φορά που δεν τα κατάφεραν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είδαν την Μπενφίκα να επικρατεί στη Λισαβόνα και έμειναν εκτός διοργάνωσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έμεινε στην τελευταία θέση του τετάρτου ομίλου, κάτι που την άφησε εκτός και του UEFA.

Σεζόν 2006-2007

Ομάδα

Βαθμοί

Μάντσεστερ Γ.

12

Σέλτικ

9

Μπενφίκα

6

Κοπεγχάγη

7

Σέλτικ και Γιουνάιτεντ βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας πριν το έκτο παιχνίδι. Η αγγλική ομάδα υποδέχεται την Μπενφίκα και επικρατεί με 3-1. Σε περίπτωση ήττας και σε συνδυασμό νίκης της Σέλτικ μέσα στη Δανία, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα αποχαιρετούσε το σεντόνι.

Σεζόν 2009-2010

Ομάδα

Βαθμοί

Μάντσεστερ Γ.

13

ΤΣΚΑ Μόσχας

10

Βόλφσμπουργκ

7

Μπεσίκτας

4


Είχε χρόνια, είναι η αλήθεια, να δυσκολευτεί η Γιουνάιτεντ. Πριν το τελευταίο ματς, η Γιουνάιτεντ είναι πρώτη, ωστόσο, η Βόλφσμπουργκ με νίκη στη Γερμανία την φτάνει και με τη διαφορά τερμάτων μπορεί να την αφήσει εκτός θεσμού. Όχι μόνο δεν έχασαν οι «κόκκινοι διάβολοι», αλλά πήραν και τους τρεις βαθμούς που χρειάστηκαν και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Πηγή: england365.gr