Να γεμίσει τη ρακέτα του, που άδειασε με τις αποχωρήσεις των Μπουρούση και Μαυροκεφαλίδης θέλει ο Ολυμπιακός. Στο στόχαστρο των «ερυθρόλευκων» βρίσκονται για τις θέσεις «4» και «5» αντίστοιχα οι Τέρενς Μόρις και Κάιλ Χάινς.

Ο πρώτος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όχι βέβαια λόγω της θητείας του στον Απόλλωνα Πάτρας (2004/05), αλλά από την παρουσία του σε Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα την τελευταία τετραετία. Στα 32 του, ο Αμερικανός άσος (2,07μ.), που διακρίνεται για την ικανότητά του στα ριμπάουντ και το καλό του μακρινό σουτ, μπορεί να καλύψει πολύ καλά τη θέση του πάουερ φόργουορντ. Έμεινε ελεύθερος από τους Καταλανούς και με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ μπορεί να πει το «ναι». Φέτος είχε 6,6 πόντους (69,2% στις βολές, 57,1% στα δίποντα, 34,4% στα τρίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 19 λεπτά ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, ενώ στην ACB είχε 5,9 πόντους (75% στις βολές, 57,1% στα δίποντα και 32,4% στα τρίποντα) και 3,3 ριμπάουντ σε 17 λεπτά κατά μέσο όρο.

Με τον Μόρις και τον Γιώργο Πρίντεζη, στον οποίο αναμένεται να γίνει πρόταση ανανέωσης, στον Ολυμπιακό θεωρούν πως η θέση «4» θα καλυφθεί επαρκώς. Φυσικά θα πρέπει να βρεθεί λύση για να φύγουν οι Ζόραν Έρτσεγκ και Ματ Νίλσεν, που έχουν λαμβάνειν 1 εκατ. και 900.000 ευρώ αντίστοιχα για την προσεχή σεζόν.

Ο Κάιλ Χάινς είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη. Αν και ύψους μόλις 1,98μ., αγωνίζεται σαν σέντερ! Τα… παράδοξα συνεχίζονται αν δει κανείς τους αριθμούς του, αφού είναι πολύ καλός σκόρερ κοντά στο καλάθι, ικανός ριμπάουντερ και στις τάπες, αλλά πολύ άστοχος στις βολές. Φέτος είχε 10,4 πόντους (52,4% στις βολές, 61,1% στα δίποντα και 33,3% στα τρίποντα), 4,6 ριμπάουντ και 1,2 τάπες σε 19,5 λεπτά ανά αγώνα με την πρωταθλήτρια Μπάμπεργκ στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 12,9 πόντους (46,7% στις βολές, 64,3% στα δίποντα), 5,4 ριμπάουντ και 1,1 τάπες σε 23 λεπτά κατά μέσο όρο.

Πάρτε μια γεύση από τις δυνατότητές του:

Φυσικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να καλύψει μόνο με τον 25χρονο Χάινς τη θέση «5», γι’ αυτό και στόχος είναι να πλαισιωθεί από δύο ψηλούς. Στόχος είναι να παραμείνει στην τριάδα ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και να αποκτηθεί ένας ακόμη ξένος σέντερ. Ίσως αυτός να είναι ο Ράσο Νεστέροβιτς, που το Σεπτέμβριο θα είναι υγιής. Στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί και οι Ντ’ Ορ Φίσερ, Μπέντζαμιν Εζέ και Λάζαρος Παπαδόπουλος, αλλά δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Όσο για τη στελέχωση της περιφέρειας, δεδομένης της αποχώρησης των Παπαλουκά, Τεόντοσιτς και Γκόρντον, μεγάλος στόχος είναι ο Νίκος Ζήσης προκειμένου να πλαισιώσει τον κολλητό του και κουμπάρο του Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά δεν είναι ανέφικτο να αποκτηθεί. Σε αυτή την περίπτωση και μαζί με τους Σλούκα και Κατσίβελη, που φέτος θα πάρουν ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός σχηματίζει μία καλή τετράδα γκαρντ, ενώ πάντα στα υπόψη είναι ο ελεύθερος από το Περιστέρι κι εσχάτως διεθνής με την Ανδρών Βαγγέλης Μάντζαρης.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Μάρκο Κέσελ, επιθυμία του Ολυμπιακού είναι να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Μιχάλη Πελεκάνου, ενώ αρέσει ο ελεύθερος από τον Άρη Λίνος Χρυσικόπουλος που αποτελεί και στόχο του Παναθηναϊκού.

Πηγή: sport-fm.gr