Υπόσχεση στους φίλους του ΠΑΟΚ ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό φέτος και θα προσπαθήσει να βελτιωθεί όσον το δυνατό περισσότερο έδωσε μέσω της Sportday ο Ετό Αραούχο.

Ο μπακ του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν, την κριτική που του ασκήθηκε, αλλά και τις πιθανότητες της ομάδας του για την κατάκτηση του ερχόμενου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα Sportday που δημοσιεύεται σήμερα:

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να κάνουμε καλή προετοιμασία. Στη συνέχεια ο στόχος είναι να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και μετά να διεκδικήσουμε έναν τίτλο στην Ελλάδα».

Για την πρώτη σεζόν του ανέφερε: «Όταν ήρθα, δεν ξεκινήσαμε καλά. Ακολούθως παίξαμε καλά».

-Πού είναι καλύτερα να παίζεις μπάλα, στην Ελλάδα ή στην Κροατία;
«Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα στην Ελλάδα. Έχω παίξει πέντε χρόνια στην Κροατία, αλλά εκεί δεν υπάρχουν τόσοι αντίπαλοι για το πρωτάθλημα».

-Όσον αφορά τα δύο κλαμπ, τον ΠΑΟΚ και την Ντιναμό, ποιο είναι πιο οργανωμένο;
«Ναι μεν στην Κροατία η μόνη ομάδα που διεκδικεί τίτλους είναι η Ντιναμό, πιστεύω όμως ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο οργανωμένος και έχει καλύτερη ομάδα».

-Πέρυσι σου έγινε σκληρή κριτική, ειδικά για τις αμυντικές σου επιδόσεις. Φέτος μπορεί να είσαι καλύτερος;
«Αυτό πιστεύω και αυτό θέλω. Πέρυσι έπρεπε να γνωρίσω και την ομάδα στην αρχή. Θεωρώ ότι και με τη δουλειά στην προετοιμασία θα βελτιωθώ. Τώρα ξεκινάμε όλοι μαζί και θα δείτε έναν άλλο Ετό…».

-Προτιμάς να παίζεις ως μπακ ή ως χαφ;
«Καλύτερα να έρχομαι από πίσω. Προτιμώ να παίζω ως μπακ. Μέχρι τώρα βλέπω ότι ο προπονητής μάς θέλει πιο πίσω. Εμένα μου αρέσει να παίζω όλη τη γραμμή. Μπορούμε να παίξουμε με δύο επιθετικογενή μπακ, το θέμα όμως είναι τι θα μας ζητήσει ο προπονητής».

-Κατά τη γνώμη σου, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα;
«Θεωρώ ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες. Το ζητούμενο είναι να ξεκινήσουμε καλά».

Πηγή: sport-fm.gr