Λίγο πριν οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του στο Παναθηναϊκό, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, Ντάνιελ Φερνάντεζ μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη»

«Είναι ένα όνειρο που, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει πραγματικότητα για εμένα. Όσο υπερβολικό και αν φαίνεται… Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος σε όλη την… Αθήνα» είπε και συνέχισε «Είναι κάτι που το θέλω πολύ και ελπίζω να γίνει. Η δουλειά μου είναι να κρατάω το μηδέν. Αυτό θέλω να κάνω και τώρα. Αν συμφωνήσω με τον Παναθηναϊκό θα δουλέψω σκληρά, θα δώσω όλο τον εαυτό μου στην προπόνηση για να κάνω τη δουλειά που με πήραν και αν το θέλει ο Θεός, να καθιερωθώ. Πιστεύω ότι μπορώ με καλή και σωστή δουλειά να παίξω βασικός και να δείξω αυτά που πιστεύω ότι μπορώ».

Ο Πορτογάλος που είναι γνώστης του Ελληνικού πρωταθλήματος μετά τις θητείες του σε ΠΑΟΚ και Ηρακλη δήλωσε ακόμα:
«Θέλω να είναι ο Παναθηναϊκός η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και να καθιερωθεί ως μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Είναι άλλωστε μεγάλος σύλλογος, γνωστός σε όλο τον κόσμο. Γενικά, έχω πολλά όνειρα για την ομάδα… Για εμένα τώρα, ξέρω ότι έχω μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μου και θα την κυνηγήσω! Μέσω αυτής της ομάδας θα συναγωνιστώ με τους κορυφαίους αντιπάλους στην Ευρώπη και ελπίζω ότι θα μπορέσω να διακριθώ και να ανέβω ένα επίπεδο».