Οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού ανέκαθεν αποτελούσαν μεγάλη ελπίδα για την πρώτη ομάδα. Αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί και φέτος, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να παίρνει στην προετοιμασία τέσσερις παίκτες από την ομάδα Νέων.

Χάρης Μαυρίας

Είναι ο πιο προβεβλημένος από τους νέους του Παναθηναϊκού. Γεννημένος το 1994, είναι 17 ετών και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ομάδας. Αγωνίζεται τόσο στη θέση του δεξιού εξτρέμ, όσο και σε αυτή του επιτελικού μέσου. Στην πρώτη ομάδα βρίσκεται από τη φετινή σεζόν, μετρώντας και τέσσερις συμμετοχές. Αγωνίζεται με το νούμερο «35» και διακρίνεται για την ταχύτητα και την ντρίπλα του.

Στις 20 Οκτωβρίου του 2010 έγραψε μάλιστα ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ρουμπίν Καζάν και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στέφανος Καπίνος

Είναι ο παίκτης που υπερασπίζεται τα δοκάρια της ομάδας Νέων. Είναι 17 ετών και βρίσκεται στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού από τον Ιανουάριο του 2011, φορώντας την φανέλα με τον νούμερο «40». Δεν έχει σημειώσει ακόμα κάποια επίσημη συμμετοχή, αλλά για τις μικρές Εθνικές είναι σημαντικό στέλεχος. Με την Κ17 μετράει 14 εμφανίσεις και με την Κ19 άλλες δύο.

Σπύρος Φουρλάνος

Έχει το παρατσούκλι «Φελαϊνί» τόσο λόγω της κώμης του που μοιάζει με αυτή του άσου της Έβερτον, όσο και λόγω της θέση που αγωνίζεται, αυτή του κεντρικού μέσου. Είναι γρήγορος, έχει πολύ καλή μεταβίβαση και συχνά σουτάρει από μακριά, καθώς το δυνατά του πόδια του επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Οι εμφανίσεις του με την Εθνική Παίδων στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μάλιστα, τον έβαλαν στη λίστα των Αϊντχόφεν, ενώ και σε τουρνουά στην Ιταλία που είχε αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό μπήκε στο… μάτι των ανθρώπων της Ρόμα και της Μίλαν.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, τον Απρίλιο, για να κάνει επέμβαση για το μηνίσκο και αυτό ίσως του στοιχίσει τη θέση στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Μέχρι τότε αναμένεται να είναι έτοιμος, αλλά ο Φερέιρα ίσως επιλέξει τον Χοσέ Κάσας στη θέση του. Αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού και βρίσκεται στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού για την προετοιμασία του «τριφυλλιού».

Πηγή: sday.gr