Κατά κοινή παραδοχή, ο Κέβιν Μιραλάς ήταν η φετινή αποκάλυψη του πρωταθλήματος για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος ξεσήκωσε αρκετές φορές τους οπαδούς του «Θρύλου» με την τεχνική, αλλά κυρίως με τα γκολ που σημείωσε.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αναφέρεται στην εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος στο εξωτερικό, τις πιθανότητες διάκρισης του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τον επικείμενο γάμο του.

Έχει συμφωνήσει σε ένα τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Είσαι ικανοποιημένος από την έκβαση των διαπραγματεύσεων;

«Φυσικά και είμαι. Συνέχεια έλεγα ότι εδώ ήθελα να μείνω και από τη στιγμή που έγινε είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος. Υπέγραψα τριετές συμβόλαιο γιατί θέλω να μείνω πολύ καιρό ακόμα στον Ολυμπιακό και έτσι μπόρεσα να φύγω ήρεμος για τις διακοπές μου και για τον επερχόμενο γάμο μου. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος.

Άλλωστε για ένα το βασικό κριτήριο για να μείνω σε μια ομάδα είναι να αισθάνομαι καλά εκεί., όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Μόνο έτσι μπορώ να συνεχίσω και να αποδώσω. Νομίζω, άλλωστε, ότι το έχω δείξει με κάθε τρόπο πόσο πολύ θέλω να ανήκω στον Ολυμπιακό. Σημαντική φυσικά είναι και η προσωπική σχέση και επαφή που έχω με τον κ. Μαρινάκη. Το γεγονός ότι καταλαβαινόμαστε έπαιξε μεγάλο ρόλο στις διαπραγματεύσεις».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στο Βέλγιο. Πως πάνε οι ετοιμασίες του γάμου;

«Είναι όλα έτοιμα. Παντρευόμαστε στις 4 Ιουνίου και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και οι δύο. Στην Αθήνα θα επιστρέψω με το καλό στις 28 Ιουνίου».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Περνάω πολύ χρόνο με τη γυναίκα μου. Κάνουμε βόλτες στη θάλασσα με τα σκυλιά μας, πηγαίνουμε για ψώνια και παίζουμε πολύ μπάσκετ καθώς αρέσει πολύ και σε εκείνη. Κατά τα άλλα όταν έχουμε παιχνίδια μένω πολλές ώρες στο σπίτι, προσπαθώ να ξεκουράζομαι, βλέπω ταινίες ή πηγαίνω για καφέ, νωρίς το βραδάκι».

Πως θα ήθελες να σε βρει ο Μάιος του 2012;

«Σε ομαδικό επίπεδο θέλω να έχω πανηγυρίσει και άλλους τίτλους με τον Ολυμπιακό και σε προσωπικό επίπεδο στόχος ου είναι να κάνω μια ακόμη καλύτερη χρονιά από τη φετινή».

Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Πιστεύεις ότι στην Ευρώπη έχουν κακή εικόνα για το επίπεδο του;

«Όταν οι ποδοσφαιριστές χαρακτηρίζουν ένα πρωτάθλημα καλό ή κακό, δεν αναφέρονται στους παίκτες που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά στην ατμόσφαιρα του. Έχω πολλούς φίλους στην Ευρώπη που ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλοι σύλλογοι και θα ήθελαν να έρθουν. Αυτό που φοβούνται, είναι μήπως δεν πληρωθούν ή μήπως διατρέξουν σωματικό κίνδυνο. Αυτά τους κρατάνε πίσω. Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όπως πιστεύουν στην Ευρώπη. Δεν έχουν καμία σχέση.

Η βία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ποδοσφαιρικές χώρες, όπως η Ιταλία ή η Γαλλία. Είναι κρίμα και πρέπει η Πολιτεία να κάνει κάτι για αυτό, γιατί δυσκολεύει τις οικογένειες που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Σε αγωνιστικό επίπεδο υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εδώ, Αργεντίνοι, Ισπανοί και Έλληνες. Φυσικά υπάρχουν και κακοί και αυτό συμβαίνει επίσης παντού.

Είχαμε και όμορφες εκπλήξεις από ομάδες που έπαιξαν πολύ καλή μπάλα, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο ΠΑΟΚ διέγραψε μια πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία, πράγμα πολύ καλό για το ποδόσφαιρο μας. Δεν είναι τα πράγματα τόσο κακά όσο παρουσιάζονται, αλλά πρέπει και οι ομάδες να κάνουν καλύτερες πορείες στην Ευρώπη για να διαφημιστεί το ποδόσφαιρο και να δείξουμε ότι το επίπεδο μας δεν είναι χαμηλό».

Τι μπορούμε να περιμένουμε από το Κέβιν Μιραλάς του χρόνου; Πιστεύεις ότι έχεις ακόμα περιθώρια βελτίωσης;

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν όρια. Κάθε άνθρωπος και πολύ περισσότερο ένας ποδοσφαιριστής μαθαίνει καινούργια πράγματα μεγαλώνοντας. Ακόμα και κάποιος που είναι 33-34 ετών μπορεί να ανακαλύπτει καινούργια πράγματα. Είτε τεχνικά είτε σαν νοοτροπία. Όποτε μιλάω με τους συμπαίκτες μου στην ομάδα, όλοι μου λένε πάντα το ίδιο. Έχω ακόμα πολλά να δώσω στην ομάδα και έχετε να δείτε ακόμα περισσότερα από μένα».

Από τα φετινά γκολ που πέτυχες ποιο θεωρείς το πιο όμορφο;

«Το πιο όμορφο ήταν αυτό απέναντι στον Πανιώνιο και το πιο σημαντικό αυτό με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη». Υπάρχουν και άλλα γκολ που μου άρεσαν, αλά γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος που σκόραρα αρκετά φέτος».

Την εβδομάδα που μας έρχεται ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού. Τι περιμένεις από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού φέτος;

«Θέλουμε το στάδιο γεμάτο. Περιμένω και εύχομαι ότι για ακόμα μια χρονιά θα βρεθούν στο πλευρό μας. Είναι πάντα εκεί δίπλα μας και αποτελούν φοβερή βοήθεια για τους ποδοσφαιριστές. Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς από αυτούς τους εκπληκτικούς φιλάθλους; Φυσικά με την κρίση ξέρουμε ότι η αγορά εισιτηρίου διαρκείας δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά η στήριξη τους είναι πολύ σημαντική τόσο για το σύλλογο όσο και για μας. Θέλουμε το στάδιο γεμάτο και θέλουμε επίσης περισσότερες γυναίκες και οικογένειες στα γήπεδα».