Με γκολ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στο β ‘ ημίχρονο μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Καβασίμα ο οποίος δεν έκανε σωστό υπολογισμό με συνέπεια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από αυτό η εικόνα του αγώνα άλλαξε Η Ιαπωνία βγήκε από το καβούκι της και τώρα έπρεπε να δημιουργήσει για να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Οκούμπο προσπάθησε να γίνει απειλητικός αλλά τα σουτ που έκανε δεν βρήκαν στόχο. Μετά το 70′ οι «οράνιε» αποφάσισαν να κοντρολάρουν τον ρυθμό βλέποντας ότι η Ιαπωνία προσπαθεί να πιέσει για την ισοφάριση και θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι αν ο Αφελάι (86′-88′) σε δύο περιπτώσεις είχε νικήσει σε τετ α τετ τον Καβασίμα. Έτσι, παραλίγο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα να έρθει η τιμωρία με τον Οκαζάκι, αλλά το σουτ του επιθετικού της Σιμιζου από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ.

Στην αρχή του παιχνιδιού η Ολλανδία προσπάθησε από την αρχή να πάρει την κατοχή της μπάλας και το κατάφερε, αλλά οι Ιάπωνες έκαναν πολύ καλά αυτό που ξέρουν να κάνουν. Να τρέχουν συνεχώς και με συνεχόμενο πρέσινγκ να κλείνουν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Καβασίμα.

Πρωταρχικός στόχος του Τακέσι Οκάντα ήταν να κλείσει καλά τον ιθύνων νου των «οράνιε» Γουέσλεϊ Σνάιντερ και τα κατάφερε. Ο άσος της Ίντερ ήταν καλά μπλοκαρισμένος με συνέπεια να μην μπορεί με τις μπαλιές του να βοηθήσει την ομάδα του. Έτσι, οι μοναδικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ήρθαν από στημένες φάσεις με το φάουλ του Σνάιντερ στο 9′ το οποίο κατέληξε λίγο άουτ. Μετά το 35′ η Ιαπωνία ανέβηκε ελέω και της πίεσης που άσκησε, και δημιούργησε μία δύο προϋποθέσεις για ευκαιρίες χωρίς πάντως κάτι το σπουδαίο.

Πηγή: Gazzeta