Απών από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, την Κυριακή (03/04, 17:00), θα είναι ο Ντρου Νίκολας. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ των «πράσινων», που υπέστη διάστρεμμα στο τέταρτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης της Euroleague με την Μπαρτσελόνα, ακολουθεί θεραπεία και δεν θα βρίσκεται στη 12άδα για το ματς με τους «κυανέρυθρους», ωστόσο δεν αποσαφηνίζεται πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδωσε ρεπό την Παρασκευή στους παίκτες του, ενώ από το Σάββατο θα επιστρέψουν στο παρκέ και θα επικεντρωθούν στα ματς της Α1, αρχής γενομένης από αυτό με τους Νεοσμυρνιώτες.

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι και φυσικά για την πρόκριση τους Παναθηναϊκού στο Final 4 της Βαρκελώνης μίλησε στην ιστοσελίδα της ομάδας ο Δημήτρης Ιτούδης.

«Ήταν μια επική πρόκριση και δεν χωράει αμφιβολία. Το να αποκλείσεις την Μπαρτσελόνα, αυτή την Μπαρτσελόνα με τόσο καλούς αθλητές, μια καλά προπονημένη ομάδα που έπαιζε καλά όλη τη χρονιά, δίνει άλλες διαστάσεις στη δική μας πρόκριση. Αποκλείσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά δεν μένουμε εδώ. Οι προσδοκίες μας έτσι κι αλλιώς είναι υψηλές. Πάμε για τον τίτλο», είπε ο άμεσος συνεργάτης του «Ζοτς» και πρόσθεσε: «Η Μοντεπάσκι Σιένα, η οποία βρίσκεται μπροστά μας δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Διαθέτει χαρακτήρα και το απέδειξε από το πώς διαχειρίστηκε αυτό το -48 του πρώτου αγώνα και πως πολύ γρήγορα το έκανε πλεονέκτημα με τρεις σερί νίκες επί του Ολυμπιακού. Αυτά τα αποτελέσματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εμάς και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πάλι τη λογική, να δούμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες ενός δύσκολου αντιπάλου».

Μέχρι τις 6 Μαΐού πάντως, η οποία είναι και ημέρα γενεθλίων για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, οι «πράσινοι» επικεντρώνονται στις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Το πλέον σημαντικό για εμάς είναι να συγκεντρωθούμε άμεσα στον αγώνα. Χωρίς να υποτιμήσουμε την ομάδα την οποία σέβομαι ιδιαίτερα όπως και τη δουλειά του τεχνικού επιτελείου της, το βασικό θα είναι γυρίσουμε σελίδα εμείς, καθώς δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάζεται ηρεμία και αυτό που σκεφτόμαστε είναι πως μόνο εύκολο δεν θα είναι το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος διαθέτει ένα νεανικό σύνολο, έχει κάνει προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του, έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ο Κόβιλ για παράδειγμα είναι πιο ουσιαστικός στο χαμηλό ποστ. Υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν διάθεση να κυνηγήσουν, παίζουν επιθετική άμυνα, έχουν καλό τρανζίσιον παιχνίδι. Αυτό που προέχει για εμάς είναι να βρούμε το ίδιο υψηλό κίνητρο και τη φρεσκάδα μέσα από την ομάδα. Θα είναι δύσκολο, αλλά οφείλουμε να κερδίσουμε, και θα πρέπει να αγωνιστούμε με σοβαρότητα».

Πηγή: sportfm.gr