Ένα… παράξενο ζευγάρι θα σμίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Ατρόμητος (2-0, 1-0 τον Διαγόρα) και Ολυμπιακός Β. (2-0, 1-2 την Κέρκυρα) προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου παίζουν μεταξύ τους και ο νικητής γράφει ιστορία, αφού θα διεκδικήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο. Για να το κατακτήσει, θα πρέπει να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο που θα βάλει σίγουρα ένας «Δικέφαλος», αφού ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συγκρούονται στον άλλο διπλό ημιτελικό.

Στα παιχνίδια με τα οποία ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικοί, ο Ατρόμητος νίκησε και στη Ρόδο τον Διαγόρα με σκορ 1-0 (είχε επικρατήσει 2-0 στο Περιστέρι), ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου παρά την ήττα με σκορ 2-1 στο Πανθεσσαλικό, πάτησε στο 2-0 του πρώτου ματς στην Κέρκυρα και πήρε την πρόκριση.

Οι ημερομηνίες των αγώνων της ημιτελικής φάσεις δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, με πιθανότερο σενάριο αυτό που θέλει τα παιχνίδια να ορίζονται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Τα κέφια της κληρωτίδας είχαν ως αποτέλεσμα να δούμε πρόωρους τελικούς από τη φάση των «8» και μετά, αλλά παράλληλα έδωσε και σε άλλες ομάδες ένα δικαίωμα στο όνειρο.

Έτσι, από το ένα ζευγάρι των ημιτελικών (Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου) θα προκύψει μια ομάδα που δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ σε τελικό, ενώ απέναντί της θα βρει έναν από τους δύο «Δικεφάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, σαφώς πιο… μπαρουτοκαπνισμένες στο θεσμό, αλλά μακριά από τίτλους τα τελευταία χρόνια, θα έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν την επαφή τους με τα τρόπαια.

Πώς προκρίθηκαν

Ο Ατρόμητος, όπως όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του από τον 4ο γύρο, νικώντας εκτός έδρας την Αναγέννηση Γιαννιτσών με σκορ 3-1. Στον επόμενο γύρο, ξανά σε νοκ-άουτ αγώνα, επικράτησε 1-0 της Καβάλας στο Περιστέρι. Στα προημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Διαγόρα, τη μοναδική ομάδα της Football League που είχε απομείνει στο θεσμό και έκανε δύο νίκες, 2-0 εντός και 1-0 εκτός έδρας.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου η καταξίωση στα μάτια των ποδοσφαιρόφιλων ήρθε από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα και κυρίως τις εκτός έδρας νίκες με ΠΑΟ και ΑΕΚ, όμως αθόρυβα έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αρχικά, απέκλεισε τον ΟΦΗ, επικρατώντας 1-0 στην παράταση σε ματς που έγινε στην Κρήτη και συνέχισε, πετώντας εκτός θεσμού τον Πανσερραϊκό (2-0 στο Πανθεσσαλικό). Στα προημιτελικά βρήκε μπροστά την Κέρκυρα, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασε με νίκη 2-0 στο νησί και ήττα 2-1 στο Βόλο.

Η περιπέτεια της ΑΕΚ στο θεσμό του Κυπέλλου ξεκίνησε εντυπωσιακά, με νίκη 5-1 στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού και ανάλογη επικράτηση 4-0 εκτός έδρας επί της Λάρισας. Τα προημιτελικά με τον Παναθηναϊκό πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις, αφού η «Ένωση» νίκησε 2-0 ως φιλοξενούμενη και με ένα γκολ του Μίτσελ στο… 98’(!) πήρε γλυκιά ήττα στα… μέτρα της με σκορ 3-2.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ είδε αρχικά το… «χάρο με τα μάτια του», αφού χρειάστηκε παράταση για να κάμψει την αντίσταση του Εορδαϊκού (1-0 στην παράταση), ενώ δύσκολη ήταν και η συνέχεια (2-1 την Καβάλα στην Θεσσαλονίκη). Σε δύο σπουδαίες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό ήρθε η πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στον Πειραιά απέσπασε ισοπαλία 1-1 και στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, νίκησε 1-0 και πήρε την πρόκριση.

Πηγή: sportfm.gr