Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο ΣΕΦ τη Βαλούρ στη ρεβάνς της ήττας του με 30-26 στον πρώτο τελικό του EHF European Cup και τη νίκησε με 31-27, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ισλανδοί επικράτησαν με 5-4 και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Με τον κόσμο τους να δίνει δυναμικό παρών και να δημιουργεί όμορφη ατμόσφαιρα, οι Ερυθρόλευκοι το πίστευαν ότι μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή. Και δικαίως το πίστευαν, αν αναλογιστούμε ότι κάποια στιγμή έφτασαν να προηγούνται με 24-16. Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν…

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά και τελικά επικράτησε με 31-27, με αποτέλεσμα ο τελικός να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ευστόχησαν όλοι εκτός από τον Σάββα Σάββα, ο οποίος βρήκε δοκάρι στο τελευταίο πέναλτι, με συνέπεια την ήττα με 4-5 και την απώλεια του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ολυμπιακός (Ζέλικο Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 4, Βίντα 3, Τζίμπουλας, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 6, Δομπρής 4, Πασσιάς 2, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 10.

Βαλούρ (Όσκαρ Μπιάρνι Όσκαρσον): Γκούσταβσον, Γκίσλασον 1, Γιόνσον 3, Σίγκουρντσον, Θόρνταρσον 1, Πάλσον, Όσκαρσον 5, Στέφανσον, Γκούσταφσον 8, Γιούλιουσον, Χόστερτ 1, Μάγκνουσον 7, Νόρντμπεργκ 3, Φίλκισον, Πέτερσον 2, Φίνσον 1.