Ο Άρης θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (25/5) στο άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον Παναθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με στόχο το πρώτο τρόπαιο μετά το 1970 και ο Άκης Μάντζιος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του με όσα είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Οι Κίτρινοι θέλουν να κατακτήσουν το 2ο κύπελλο της ιστορίας τους και τον πρώτο τους τίτλο μετά το μακρινό 1970, με τον προπονητή τους να λέει τα εξής στη συνέντευξη Τύπου…

Υπάρχει φαβορί για αύριο;

«Ένας τελικός είναι τελικός. Δεν υπάρχει φαβορί. Είναι θέμα ημέρας, κατά πόσο θα έχουμε προετοιμαστεί. Δεν έχουν οι ομάδες να κρύψουν κάτι. Δουλεύαμε σε κάτι διαφορετικό όσον αφορά τον Παναθηναϊκό. Η έλευση του Κόντη άλλαξε τα δεδομένα. Είναι θέμα ημέρας, λιγότερων λαθών. Έχουμε απίστευτη ορμή και πίστη από τον κόσμο μας για να φέρουμε το Κύπελλο στην Θεσσαλονίκη».

Τα play off ήταν ένα καλό βήμα για εσάς;

«Οι δύο ομάδες θέλουν το τρόπαιο. Στα play off δεν είχαμε κίνητρο αλλά σε κάθε ματς θέλαμε την νίκη, ήμασταν δύσκολος αντίπαλος για όλους. Αύριο είναι άλλο ματς εντελώς. Ένα παιχνίδι μια κατηγορία μόνο του».

Πως νιώθετε για τον τελικό ως Έλληνας προπονητής;

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από κανέναν στους Έλληνες προπονητές. Αυτό μπορεί να αλλάξει, όχι εύκολα. Καλό θα ήταν να είχαμε και τον κόσμο. Δεν ξέρω γιατί, αφού υπάρχει προκήρυξη. Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί να μην έχει οπαδούς και των δύο ομάδων. Αν το γήπεδο είναι ακατάλληλο φταίει και η ομοσπονδία και το κράτος».

Θα θέλατε να προπονήσετε στην Κύπρο;

«Και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οποιοσδήποτε θέλει να το κάνει αυτό. Ίσως κάποια στιγμή να έρθει».

Είναι σημάδι πως με δικό σας πέναλτι ο Άρης είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο;

«Με πήγες πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρω. Μακάρι να είναι για να πάρουμε το Κύπελλο εμείς».