Δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες μια ομάδα να προχωράει στην απόλυση του προπονητή της αμέσως μετά την κατάκτηση ενός τροπαίου, η Γιουβέντους το έκανε όμως αφού δύο μέρες μετά τη νίκη με 1-0 επί της Αταλάντα στον τελικό του Coppa Italia ανακοίνωσε την απόλυση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι λόγω της συμπεριφοράς του.

Η αλήθεια είναι ότι οι Μπιανκονέρι είχαν αποφασίσει να απολύσουν τον προπονητή, ο οποίος είχε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, στο τέλος της σεζόν. Το ξέσπασμά του μετά τη λήξη του τελικού του ιταλικού κυπέλλου όμως, όταν τσακώθηκε μπροστά σε όλους με τον τεχνικό διευθυντή Κριστιάνο Τζούντολι και στη συνέχεια επιτέθηκε στον διευθυντή της εφημερίδας Tuttosport ενώ έκανε ζημιές και σε ένα τηλεοπτικό συνεργείο, έφεραν εξελίξεις.

Από το απόγευμα της Πέμπτης (16/5), την επομένη του τελικού δηλαδή, υπήρχαν έντονες φήμες στον ιταλικό Τύπο για άμεση απόλυση και τελικά αυτή ήρθε σήμερα Παρασκευή, με τη Γιούβε να αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωσή της…

«Η Γιουβέντους ανακοινώνει ότι απάλλαξε τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από τον ρόλο του προπονητή της πρώτης ομάδας.

Η απόλυση έρχεται ως αποτέλεσμα ορισμένων συμπεριφορών κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας τις οποίες το κλαμπ έκρινε ως μη συμβατές με τις αξίες της Γιουβέντους και με τη συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσουν όσοι την εκπροσωπούν.

Λήγει μια περίοδος συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2014, ξεκίνησε ξανά το 2021 και ολοκληρώθηκε μετά τις τελευταίες τρεις σεζόν μαζί με τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Η διοίκηση εύχεται στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι καλή επιτυχία στα μελλοντικά του πλάνα».