Μετά τα όσα δήλωσε πρόσφατα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατάσταση που επικρατεί, ο Γιάννης Αλαφούζος κλήθηκε και κατέθεσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου αναφέρθηκε σε ετερόκλητες συμμαχίες ομάδων, σε θυγατρικές και σε προπονητή που δεν πανηγύρισε γκολ κόντρα σε συμμαχική ομάδα.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε κάνει δηλώσεις έξαλλος μετά την ισοπαλία με τη Λαμία στη Λεωφόρο και τα όσα είπε προκάλεσαν το ενδιαφέρον της ΕΕΑ, η οποία τον κάλεσε για κατάθεση. Έτσι, ο Αλαφούζος εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής και κατέθεσε όσα ξέρει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το dikisports.blogspot.com, ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ μίλησε για τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και αναφέρθηκε στις ετερόκλητες συμμαχίες ομάδων που φτάνουν σε βαθμό εξάρτησης. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα ΠΑΕ που ο προπονητής της δίσταζε να πανηγυρίσει το γκολ σε βάρος συμμαχικής ομάδας. Μάλιστα αυτή η ΠΑΕ φέτος προσεταιρίστηκε άλλη ομάδα.

Ο Αλαφούζος απάντησε σε ερωτήσεις μελών της ΕΕΑ για την υπόθεση Τσιλούλη, ενώ ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε έρευνα για θυγατρικές ομάδες ή σκοπιμότητες διαιτητών ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές.