Η Μποταφόγκο νίκησε με 2-1 τη Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο για τα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και ο πρόεδρός της, Τζον Τέξτορ, ξέσπασε κατά των Βραζιλιάνων διαιτητών στις δηλώσεις του, τονίζοντας πως έχει αποδείξεις ότι δωροδοκούνται, νιώθοντας ακόμη οργή για την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος.

Η Μποταφόγκο έδειχνε έτοιμη την περσινή σεζόν να κατακτήσει τον τίτλο στη Βραζιλία για πρώτη φορά μετά το 1995 αλλά στο φινάλε κατέρρευσε, με τον πρόεδρό της να τα βάζει με τους διαιτητές. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, μάλιστα, δεν έχει ηρεμήσει ακόμη για όσα έγιναν πέρυσι, όπως έδειξε με τις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

«Η υποστήριξη των φιλάθλων απόψε θα μας φέρει έναν προπονητή. Έχουμε κορυφαίους μάνατζερ από όλο τον κόσμο που με ψάχνουν και πρέπει να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση. Ο κόσμος θέλει να είναι στην Μποταφόγκο. Στα τελευταία παιχνίδια πέρυσι το μίσος ήταν τόσο έντονο που ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να ακολουθήσουμε. Δεν μπορεί να είναι έτσι. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε πρωταθλήματα έτσι. Και οι φίλαθλοι θα μάθουν, τις επόμενες 30 ημέρες, τι πραγματικά συνέβη στο πρωτάθλημα. Ξέρουν πώς αισθάνομαι γι’ αυτό, αλλά δεν πρόκειται να το βγάλω στον Τύπο. Είναι ανεύθυνο. Οι δικαστές στο αθλητικό δικαστήριο δεν πρέπει να κάνουν αστεία με κανέναν για χειρισμούς και λάθη», είπε αρχικά ο Τζον Τέξτορ και συνέχισε.

«Το να λέει κάποιος ότι δεν υπάρχει διαφθορά στη Βραζιλία, όταν έχω καταγεγραμμένους διαιτητές που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν λάβει τις δωροδοκίες τους… Ίσως η CBF (Ένωση Διαιτητών) δεν θα έπρεπε να με μηνύσει. Εγώ δεν κατηγόρησα τον Εντνάλντο Ροντρίγκες. Ποτέ δεν είπα τίποτα γι’ αυτόν. Δεν είναι διεφθαρμένος. Είναι ένας άνθρωπος που διοικεί έναν οργανισμό που μάλλον πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα την εξωτερική διαφθορά. Γιατί είναι μια μάχη ενάντια σε εξωτερικούς παράγοντες. Είναι μια μάχη που υπάρχει και είναι εδώ. Είναι μια μάχη που υπάρχει και είναι εδώ. Υπήρχαν χειρισμοί και λάθη το 2021, το 2022, το 2023 και έχουμε αποδείξεις».