Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι το μεγάλο αστέρι της Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του τρεμπλ πέρυσι, η ιστορία όμως θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά και να ήταν στην ίδια πόλη αλλά για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ, αν η διοίκησή της είχε ακούσει τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Νορβηγός πρώην παίκτης και προπονητής των Κόκκινων Διάβολων μίλησε στην εκπομπή «Stick to Football» και θυμήθηκε την εποχή που προσπάθησε να πείσει τη διοίκηση του κλαμπ να ασχοληθεί με τον συμπατριώτη του επιθετικό, ο οποίος τότε ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Προσπάθειες όμως που δεν είχαν αποτέλεσμα.

«Είχα τον Χάαλαντ στη Μόλντε για δύο σεζόν. Το καλοκαίρι, πριν μεταβώ στη Γιουνάιτεντ, τηλεφώνησα στην ομάδα και είπα πως πρέπει να αποκτήσουν αυτό το παιδί. Θα γίνει ένας από τους κορυφαίους. Ήταν τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2018 και είπαν όχι… Είχαν αρκετές αναφορές για ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια πουλήθηκε στη Σάλτσμπουργκ», είπε αρχικά ο Σόλσκιερ και συνέχισε.

«Είπα ξανά στο σύλλογο να τον αποκτήσει αμέσως, όταν είχε ρήτρα αποδέσμευσης. Το ξέραμε αυτό και κανείς άλλος δεν θα έδινε τα χρήματα, 20 εκατομμύρια, θα ήταν τεράστια ευκαιρία. Ήταν απόφαση της ομάδας να μην προχωρήσει σε αυτό. Δεν κάναμε πρόταση γι’ αυτόν μέχρι να αρχίσει να σκοράρει με τη Σάλτσμπουργκ. Μέχρι τότε, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν εκεί, η Γιουβέντους ήταν εκεί, ήταν όλοι εκεί».