Με τον Λιβάι Γκαρσία να βάζει ακόμη δύο γκολ και τον Λιούμπισιτς να πετυχαίνει το πρώτο του, η ΑΕΚ καθάρισε εύκολα με 3-0 την Κηφισιά που έπαιζε με 10 παίκτες από το 4ο λεπτό και πήγε στους 52 βαθμούς, προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό που είχε γκελάρει με τη Λαμία.

Η Ένωση είχε γκελάρει κόντρα στη νεοφώτιστη στον πρώτο γύρο οπότε ήταν δεδομένο ότι θα αντιμετώπιζε με απόλυτη σοβαρότητα τον αγώνα και το έδειξε. Πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, άλλωστε, είχε ευκαιρία με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος στο 4′ πήρε πέναλτι από τον Σπίνο, ο οποίος είδε την κόκκινη κάρτα. Και μπορεί το πέναλτι να μην έγινε γκολ αφού ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση του επιθετικού από το Τρινιντάντ & Τομπάγκο, το γεγονός όμως ότι η Κηφισιά θα έπρεπε να παίξει όλο το ματς με 10 παίκτες σήμαινε ότι δεν θα απέφευγε το μοιραίο. Και όντως δεν το απέφυγε.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν συνεχώς στην επίθεση, πίεζαν όλο και περισσότερο, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους και τελικά δεν άργησαν να έρθουν και τα γκολ. Το πρώτο μπήκε στο 19′, όταν ο Ελίασον έκανε πολύ ωραία κίνηση και σέντρα από δεξιά για τον Λιβάι Γκαρσία που με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ (1-0).

Το δεύτερο δεν άργησε να έρθει, αφού στο 24′ ο Πήλιος έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς σούταρε, ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε και ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο για την ομάδα του αφού η Κηφισιά δεν θα μπορούσε να επιστρέψει από αυτό το σκορ ούτε καν αν ήταν με 11 παίκτες, πόσω μάλλον τώρα που έπαιζε με 10…

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 28′, η OPAP Arena πανηγύρισε ξανά, αυτή τη φορά για το αυτογκόλ του Τσάπαν μετά το γύρισμα του Γκατσίνοβιτς αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ο Πήλιος ήταν οφσάιντ και το σκορ παρέμεινε στο 2-0, με τον δικέφαλο αετό να φτιάχνει εύκολα ευκαιρίες και να κυνηγάει κι άλλο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν σίγουρη για τη νίκη και από εκεί και πέρα η λογική έλεγε ότι σιγά-σιγά θα κατέβαζε ρυθμό και θα έκανε συντήρηση δυνάμεων, με τον Αργεντίνο προπονητή να κάνει τις αλλαγές του και τα λεπτά να περνάνε χωρίς μεγάλες φάσεις. Η ΑΕΚ ήλεγχε σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση, είχε ευκαιρίες, σκόραρε στο 80′ με τον Κάλενς αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Πινέδα και τελικά το 3-0 ήρθε στα τελευταία λεπτά.

Στο 90′ ο Άμραμπατ σέντραρε και ο Λιούμπισιστς με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης, γνωρίζοντας κι αυτός την αποθέωση από τον κόσμο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον (71΄ Λιούμπιτσιτς), Ελίασον (77΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (71΄ Πιζάρο), Τσούμπερ (70΄ Αραούχο), Γκαρσία (70΄ Άμραμπατ).

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Σπίνος, Μιλίσεβιτς, Τσάπαν (73΄ Μποτία), Τσανάτζια, Σολόα (57΄ Κλωναρίδης), Μενέντες (9΄ Βαφέας), Μπιφουμά (57΄ Πρίτσας), Ματέους, Οζέγκοβιτς (73΄ Τετέι).