Ο Άρης ήταν με το… 1,5 πόδι στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη του επί της Νίκη Βόλου με 3-0 στον πρώτο προημιτελικό και σφράγισε την πρόκριση με το 2-2 στη ρεβάνς έχοντας για πρωταγωνιστή τον Σαβέριο που πέτυχε και τα δύο γκολ, περιμένοντας πλέον να δει ποιος εκ των Παναιτωλικού ή ΟΦΗ θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του στον δρόμο προς τον τελικό.

Με τα πάντα να έχουν ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο ματς, ο Άκης Μάντζιος βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλούς παίκτες, με το παιχνίδι να μην έχει και τον καλύτερο ρυθμό από το ξεκίνημά του και το πρώτο 20λεπτο να περνάει χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό πέραν ενός σουτ του Λίταινα.

Λίγα λεπτά μετά όμως, στο 27′, ήρθε και το γκολ και ήταν για τους Κίτρινους, οι οποίοι πήραν πέναλτι για χέρι του Γαβριηλίδη σε σέντρα του Γκαρθία. Ένα πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο Σαβέριο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι όμως, οι οποίοι δεν είχαν να χάσουν τίποτα, δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα.

Στο 35′ ο Κρητικός σούταρε εντός περιοχής και η μπάλα κόντραρε και πήγε τελικά στον Κάσσο, ο οποίος έγραψε από κοντά το 1-1, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Και όταν επέστρεψαν από αυτά, το σκορ άλλαξε άμεσα: Στο 46′ ο Μπράμπετς έκανε μεγάλο λάθος στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα και ο Πολίτης έκλεψε και πάσαρε στον Ριμπέιρο που έκανε το 2-1 από κοντά.

Η Νίκη Βόλου ήθελε άλλα δύο γκολ, πλέον, για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και ο Μάντζιος αντέδρασε κάνοντας τρεις αλλαγές, με τον Άρη να μην είναι καλός αλλά παρ’ όλα αυτά να καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση… Στο 69′ ο Σαμόρα κατέβαε ωραία για τον Σαβέριο και αυτός με το δεύτερό του γκολ έκανε το 2-2, «κλειδώνοντας» οριστικά των πρόκριση των Κίτρινων.

Όσο για τους Θεσσαλούς, στάθηκαν αρκετά καλά και προσπάθησαν ως το τέλος για το τρίτο γκολ που θα τους έδινε μια νίκη γοήτρου, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Τοπαλίδης (57’ Τζιώρας), Γιαννίτσης, Ανδρέου (46’ Στίκας), Ναά, Λίταινας (73’ Αθανασίου), Γαβριηλίδης (57’ Κυριακίδης), Πολίτης, Κρητικός, Ριμπέιρο (83’ Μπάλλας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Βέλεθ (46’ Μοντόγια), Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (57’ Βερστράτε), Τζούρασεκ (57’ Νταρίντα), Μανού Γκαρθία (75’ Χριστοδουλόπουλος), Παναγίδης (57’ Μενέντες), Σαβέριο, Σαμόρα.