Με μια υπόσχεση για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ σε άλλη αγγλική ομάδα ακόμα και αν δεν έχει… να φάει, κλείνει προς το παρόν ο Γιούργκεν Κλοπ το θέμα της «βόμβας» που έριξε την Παρασκευή για την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν.

Ο Γερμανός τεχνικός, ανακοίνωσε με ένα συγκινητικό μήνυμα προς τους φίλους της Λίβερπουλ πως στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα αποχωρήσει από την ομάδα. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τη συγκεκριμένα ανακοίνωση, επιχείρησε να εξηγήσει στους οπαδούς της ομάδας την απόφασή του αυτή: «Είμαι αυτός που είμαι και εδώ που είμαι λόγω του πώς είμαι. Αν δεν μπορώ να το κάνω άλλο, λέω στους ανθρώπους ότι σταματώ. Δεν ήταν αυτή η ιδέα όταν υπέγραψα ένα νέο συμβόλαιο, ήμουν 100% πεπεισμένος ότι θα πάμε μέχρι το 2026. Υποτίμησα τα επίπεδα ενέργειάς μου. Πάντα ήταν ατελείωτα. Τώρα δεν είναι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος σχετικά με την καλύτερή του ανάμνηση στα χρόνια του στη Λίβερπουλ, ανέφερε: «Δεν είμαι προετοιμασμένος να απαντήσω στο ποια είναι η καλύτερή μου ανάμνηση, έχω πολλές ξεχωριστές αναμνήσεις και δεν έχω πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Στο μυαλό μου πάντως, οι καλύτερες αναμνήσεις δεν έχουν έρθει ακόμη, είναι μπροστά μας».

Σχετικά με τον επόμενο επαγγελματικό του σταθμό, τόνισε: «Δεν έχω ζήσει ποτέ μία φυσιολογική ζωή. Αυτό είναι αλήθεια. Το να έχω τρεις ή τέσσερις εβδομάδες ξεκούρασης το καλοκαίρι ήταν αρκετό κάποτε, όχι τώρα όμως. Κανένας σύλλογος, καμία εθνική ομάδα για τον επόμενο χρόνο, κανένας αγγλικός σύλλογος για πάντα, μπορώ να το υποσχεθώ αυτό. Ακόμη και δεν έχω κάτι να φάω, δεν θα συμβεί αυτό»

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να με κάνει να αλλάξω την απόφασή μου. Ακόμα κι αν κερδίζαμε τα πάντα φέτος δεν θα άλλαζα γνώμη. Έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση. Το σκέφτηκα καλά. Είναι ανεξάρτητη από ό,τι θα συμβεί μέσα στη σεζόν», είπε έπειτα, στέλνοντας επίσης το μήνυμά του στους φίλους της Λίβερπουλ:

«Ελπίζω να αποδεχθείτε την απόφασή μου. Δεν έχω τη διάθεση να πω ευχαριστώ και τα λοιπά τώρα. Θα γίνουν αυτά. Προς το παρόν, επικεντρωνόμαστε στο υπόλοιπο της σεζόν».