Τα όσα είχε πει ο Αχιλλέας Μπέος μετά την ήττα του Βόλου με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας τον Δεκέμβριο είχαν ως αποτέλεσμα η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ να τον τιμωρήσει με πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς και με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 μέρες.

«Διαιτητική αλητεία που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας οι ισχυροί και όλοι οι άλλοι να πάνε να… Ήταν ένα παιχνίδι χαρά του ποδοσφαίρου, άσε το να παιχθεί, είναι υγεία να κερδίζει και ο αδύνατος, δεν θέλει το ποδόσφαιρο να κερδίζουν μόνο οι ισχυροί. Εχω δώσει εντολή να υποβάλλουν μήνυση στους διαιτητές.

Υποψιαζόμαστε παράνομο στοιχηματισμό και στήσιμο αγώνα, αυτή είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το διερευνήσει , πως τα έπαιξα, που τα έπαιξαν , αν βγήκε όπως λένε 1/1. Δεν είναι δουλειά μου να πω τι έγινε, αλλά της δικαιοσύνης να κάνει επιτέλους τη δουλειά της και να μας πει αν κάποιος έπαιξε το παιχνίδι και να υπάρχει συμμετοχή των διαιτητών με τη συμπεριφορά τους.

Πως το είδαμε όλοι και δεν το είδαν αυτοί; Ευαγγέλου και Περράκης στην άκρη, να έρθουν νέοι χωρίς εξαρτήσεις. Σύσσωμοι όλοι στην Τούμπα έλεγαν κανονικό γκολ είναι δήμαρχε. Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Φάνηκε να υπάρχει δόλος και σκοπιμότητα, φαίνεται να υπάρχει συντονισμός και να είναι μιλημένοι. Αυτός είναι ο λόγος που έρχονται ξένοι διαιτητές».

Αυτά ήταν τα λόγια του Μπέου μετά την ήττα του Βόλου από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρχαν έντονα παράπονα για την ακύρωση ενός γκολ που είχε πετύχει ο Μωραΐτης. Από τότε πέρασε καιρός, έγινε η ρεβάνς, οι Θεσσαλονικείς προκρίθηκαν, οι Θεσσαλοί αποκλείστηκαν και η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ασχολήθηκε με το θέμα και πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις…

Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ.

Επιβάλλει στον Αχιλλέα Μπέο, αξιωματούχο της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες.

Απειλεί σε βάρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες που επιβλήθηκε στον Αχιλλέα Μπέο. (αγώνας της 07.12.2023, ΠΑΟΚ-Βόλος, για το Κύπελλο Ελλάδος).