Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ζεράρ Πικέ ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη φορά από τη θέση του προπονητή. Ο 36χρονος, που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ολοκλήρωσε την αγωνιστική του καριέρα τον Νοέμβριο του 2022.

«Είναι μία νέα χρονιά και, έπειτα από σοβαρή σκέψη, αποφάσισα να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο. Μου λείπει πολύ. Αυτή τη φορά δε θα είναι ως παίκτης. Θα είναι με την ιδιότητα του προπονητή. Θα μοιραστώ περισσότερες λεπτομέρειες μαζί σας στο τέλος της εβδομάδας», ανέφερε στην ανάρτηση του ο Πικέ.

Ο Πικέ στα 14 χρόνια του στην Μπαρτσελόνα μέτρησε 611 συμμετοχές, 53 γκολ, 13 ασίστ και έχει πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα, τρία Champions League, ισάριθμα Super Cup Ευρώπης, επτά Κύπελλα και έξι Super Cup Ισπανίας. Με την εθνική ομάδα της Ισπανίας σταμάτησε στις 102 εμφανίσεις και σήκωσε τόσο το Μουντιάλ του 2010, όσο και το Euro του 2012.

Η ανάρτησή του, φυσικά, προκάλεσε το ενδιαφέρον των ισπανικών και διεθνών ΜΜΕ, αφού στο παρελθόν είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από τη θέση του προπονητή και στο μυαλό του ήταν να εξελιχθεί σε διοικητικό παράγοντα, αναφέροντας πως το όνειρό του ήταν να γίνει μια μέρα πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με τις εικασίες στην Ισπανία, η ενασχόληση του Πικέ μάλλον θα έχει να κάνει με την πετυχημένη ερασιτεχνική 7Χ7 ποδοσφαιρική λίγκα, που έχει δημιουργήσει με όνομα Kings League. Παράλληλα, όμως, αξίζει να αναφέρουμε πως το επενδυτικό fund που έχει δημιουργήσει, το Kosmos, έχει στην κατοχή του την Ανδόρα, ομάδα που βρίσκεται στη 18η θέση του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου.