Ο θάνατος του Γιώργου Ορφανίδη σε ηλικία 72 ετών βύθισε στο πένθος την οικογένεια του Ηρακλή, με τον Βασίλη Χατζηπαναγή, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του επί σειρά ετών, να τον αποχαιρετά μέσω δήλωσή του, στην οποία εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη του.

Ο Ορφανίδης είχε κάνει το ντεμπούτο του με τον «Γηραιό» στις 14 Νοεμβρίου 1976 δίπλα στον «Βάσια» που ήταν ο ηγέτης εκείνης της ομάδας που λίγους μήνες πριν είχε κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας.

Οι δυο τους, επομένως, έζησαν πολλά στον Ηρακλή και η είδηση του θανάτου του Ορφανίδη δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον Χατζηπαναγή, ο οποίος είπε «αντίο» στον πρώην συμπαίκτη του και φίλο του μέσω της ακόλουθης δήλωσης.

«Με θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπημένο συμπαίκτη και φίλου μου Γιώργου Ορφανίδη με τον οποίο ζήσαμε πολλές και μεγάλες στιγμές στα κοινά μας χρόνια στον Ηρακλή. Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Γιώργος ήταν ένα μεγάλο παλικάρι εντός και εκτός γηπέδων και τεράστιος ποδοσφαιριστής. Ο θάνατος του με συγκλόνισε. Εκφράζω στους οικείους του και στα παιδιά του ειλικρινή συλλυπητήρια, και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο».