Σε φουλ ρυθμούς λειτουργεί ο Ολυμπιακός προκειμένου να «κλείσει» τις μεταγραφές που έχουν εντοπίσει πως χρειάζεται η ομάδα ο αθλητικός διευθυντής Πέδρο Άλβες και ο προπονητής Κάρλος Καρβαλιάλ.

Μετά τις προσθήκες των επιθετικών Φραν Ναβάρο (Πόρτο) και Ζέλσον Μαρτίνς (Μονακό), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει μπροστά για την προσθήκη τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού κι ενός μέσου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες κινήσεις αν οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν ή υπάρξουν περισσότερες αποχωρήσεις από τις προβλεπόμενες.

Στο «μέτωπο» του σέντερ μπακ μετά από πολλές αναζητήσεις στη βραζιλιάνικη αγορά, ο Ολυμπιακός τώρα δείχνει να ενδιαφέρεται έντονα για τον Γκαμπριέλ Περέιρα που αγωνίζεται στη Ζιλ Βισέντε της Primeira Liga και τον γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο Άλβες όσο και ο Καρβαλιάλ και εκτιμούν πως θα μπορούσε να βοηθήσει και να προσφέρει αυτά που θέλουν από έναν παίκτη για τη συγκεκριμένη θέση στο νέο τους πρότζεκτ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η Ζιλ Βισέντε είχε αποκτήσει τον Γκαμπριέλ Περέιρα για 650.000 ευρώ από τη Βιλαφρανκένσε πριν από ένα χρόνο. Αυτή τη σεζόν μετράει 15 συμμετοχές και ένα γκολ με την πορτογαλική ομάδα. Θεωρείται ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να προσφέρει άμεσα και να εξελιχθεί αποκτώντας μεγάλη μεταπωλητική αξία. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός εργάζεται πάνω και σε άλλες περιπτώσεις με τα πορτογαλικά ΜΜΕ να σημειώνουν πως θέλει και τον Αντρέ Όρτα της Μπράγκα.