Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ράγιο Βαγεκάνο ανάρτησαν ένα συγκλονιστικό πανό στη διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας τους με τη Βαλένθια για την 18η αγωνιστική της La Liga (ήττα με 1-0) στο «Εστάδιο δε Βαγέκας», σχετικό με την ψυχική υγεία.

«Το άγχος είναι επιδημία στις γειτονιές μας. Μίλα, εδώ κανείς δεν είναι μόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κι όταν λένε γειτονιές μας, εννοούν τις εργατικές συνοικίες της Μαδρίτης. Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγεκάνο και δη οι οργανωμένοι είναι στενά συνδεδεμένοι με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα αριστερά κόμματα και αναρχικές κολεκτίβες. Πολλάκις έχουν καταφερθεί εναντίον δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών της Ισπανίας, ενώ αυτή της η κίνηση σχολιάστηκε πολύ θετικά στα social media.

Η δράση τους, μάλιστα, έχει οδηγήσει και στη μοναδική διακοπή αγώνα για συνθήματα στην Ισπανία, καθώς αποκαλούσαν «ναζιστή» τον Ουκρανό ποδοσφαιριστή Ρομάν Ζοζούλια, που τότε έπαιζε στην Σπόρτινγκ Χιχόν, εξαιτίας των πολλών φωτογραφιών του με το Τάγμα Αζόφ, σύμβολα του Στέπαν Μπαντέρα και κρυφά σύμβολα λατρείας του Αδόλφου Χίτλερ.

Όσο για την αναμέτρηση, η Βαλένθια πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Σέρζι Κανός, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με τις «νυχτερίδες» να ολοκληρώνουν με δέκα παίκτες το ματς λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα – όντας τελευταίος ανέτρεψε αντίπαλο – του Τιερί Κορέια στις καθυστερήσεις.