Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι από τους δημοφιλέστερους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη και οι αριθμοί των followers του στα social media είναι μια καλή μονάδα μέτρησης. Ωστόσο, υπάρχει κι άλλος ένας δείκτης: είναι ο αθλητής του οποίου το όνομα έχουν αναζητήσει περισσότερο στην ιστορία της μηχανής αναζήτησης της Google.

Το επίτευγμα έκανε γνωστό τόσο η τεχνολογική εταιρία αλλά και ο ίδιος ο «CR7». Ο Πορτογάλος επιθετικός της Αλ Νασρ πόσταρε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο που αναφέρει πως είναι ο αθλητής που έχουν αναζητήσει περισσότερο οι χρήστες της μηχανής αναζήτησης του τεχνολογικού κολοσσού.

Σε αυτό εμφανίζονται διάφορα άτομα να πανηγυρίζουν με το «σήμα κατατεθέν» του Κριστιάνο Ρονάλντο και παράλληλα να φωνάζουν «SIUUU», που είναι η «κραυγή» που βγάζει κάθε φορά που σκοράρει. Το κλιπ των λίγων δευτερολέπτων κλείνει με τον ίδιο να φωνάζει «SIUUU» ενώ χαμογελά. Ο πορτογάλος επιθετικός δήλωσε πως αποτελεί μεγάλη τιμή για εκείνον να έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Τεράστια η επιτυχία του στα social media

Στο μεταξύ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρείται και ο «βασιλιάς» του Instagram.

Σύμφωνα με την The Sun, ο CR7 είναι πρώτος στη λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους σταρ, αφού κερδίζει περίπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ ανά ανάρτηση, τη στιγμή που έχει περισσότερους από μισό δισ. ακολούθους. Συνήθως προωθεί διαφημιστικά για την αθλητική ιστοσελίδα LiveScore, το brand ευεξίας Therabody και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

Στη δεύτερη θέση είναι η Κάιλι Τζένερ, με 397 εκατομμύρια ακολούθους, ενώ βάζει στην τσέπη της 1,6 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ποστάρισμα.

Έπειτα, τρίτος είναι ο Λιονέλ Μέσι με 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε ανάρτηση, ενώ διαθέτει 479 εκατομμύρια ακολούθους. Μάλιστα, ο δεύτερος ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους ακολούθους στο Instagram, μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με 16 γκολ και οκτώ ασίστ σε 15 αγώνες στην Pro League της Σαουδικής Αραβίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει ιδιαίτερα επιδραστικός παρά το γεγονός ότι βαδίζει αισίως στο 39ο έτος της ζωής του.

Μπαίνει στον κόσμο των videogames

Με 16 γκολ και οκτώ ασίστ σε 15 αγώνες στην Pro League της Σαουδικής Αραβίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει ιδιαίτερα επιδραστικό.

Ωστόσο, ο διάσημος Πορτογάλος αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος κι εκτός γηπέδων, καθώς έχει επενδύσει τα εκατομμύρια που εισπράττει από το ποδόσφαιρο σε διάφορες επιχειρήσεις. Το χρονικά τελευταίο εγχείρημα του «CR7» σχετίζεται με τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς ο Ρονάλντο θα διαθέσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ στο νέο παιχνίδι UFL (United Football League). Πρόκειται για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, που αναμένεται σύντομα να ανταγωνισθεί το EA FC (σ.σ. πρώην FIFA), σε κονσόλες όπως αυτή του PS5.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργασθούμε στο UFL και θα δημιουργήσουμε ένα δίκαιο παιχνίδι, βασισμένο στις δεξιότητες για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της UFL.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Λιονέλ Μέσι έγινε πρόσφατα συνιδιοκτήτης της ομάδας e-sports KRU, μαζί με τον συμπατριώτη του, Σέρχιο Αγουέρο, ο Ρονάλντο έσπευσε να… απαντήσει με την συγκεκριμένη επένδυση, διατηρώντας την… άτυπη «διαμάχη» των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών της τελευταίας 20ετίας.