Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας άρχισε με την Αλ Ιτιχάντ των Καρίμ Μπενζεμά και Ενγκολό Καντέ να νικάει εύκολα με 3-0 την Όκλαντ και να παίρνει την πρόκριση για τους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει την Αλ Αχλί την Παρασκευή (15/12).

Οι Σαουδάραβες ήταν το φαβορί για τη νίκη και φρόντισαν να πάρουν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τον έλεγχο, δείχνοντας ότι είναι καλύτερη ομάδα. Από εκεί και πέρα, απέμενε αυτό να φανεί και στο σκορ, με την ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο να σκοράρει τελικά στο 29′ με τον Ρομαρίνιο μετά το γύρισμα του Αλ Χαουσαουί από αριστερά.

Έτσι έγινε το 1-0 και λίγα λεπτά μετά, στο 34′, ήρθε και το 2-0 με το ωραίο σουτ του Καντέ μετά την κακή έξοδο του Τρέισι. Η Αλ Ιτιχάντ, όπως καταλαβαίνει κανείς, έκανε ό,τι ήθελε και η επιβεβαίωση ήρθε στο 41′, όταν ο Καντέ με τακουνάκι έδωσε στον Αλ Σαντίκι και αυτός πάσαρε στον Μπενζεμά που έγραψε το 3-0 από κοντά.

Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος οι Σαουδάραβες έριξαν τον ρυθμό τους και δεν πέτυχαν άλλα γκολ, με το 3-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα αφού η Όκλαντ όσο κι αν το ήθελε δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό επιθετικά και να μειώσει το σκορ.