Ο Βόλος αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας και ηττήθηκε με 1-0 μετά το γκολ του Σβαμπ με πέναλτι, έχοντας έντονα παράπονα από τη διαιτησία για την ακύρωση του γκολ του Μωραΐτη στο 69ο λεπτό για επιθετικό φάουλ.

Οι Θεσσαλοί στάθηκαν αρκετά καλά στην Τούμπα και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν ήταν σε καλή μέρα έδειχναν ικανοί να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα. Τελικά, όμως, ηττήθηκαν με 1-0 και τα πράγματα δυσκόλεψαν ενόψει της ρεβάνς, με τους πάντες στην ομάδα να είναι εκνευρισμένοι με τη διαιτησία.

Ο λόγος; Το γκολ του Μωραΐτη στο 69′ που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, με το VAR να συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, με αποτέλεσμα μετά τη λήξη η ΠΑΕ να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής…

«Ντροπή για την ελληνική διαιτησία αποτελεί η ακύρωση κανονικού γκολ του Βόλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Και μάλιστα σε έναν αγώνα κυπέλλου, όπου δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Λυπούμαστε πολύ που το λέμε, αλλά καλό θα ήταν η απεργία των διαιτητών να γίνει διαρκείας. Άλλωστε με διαιτησίες σαν και τη σημερινή δεν έχει τίποτα να κερδίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ντροπή για άλλη μία φορά, καθώς υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος».