Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη έχοντας στον πάγκο τον Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο πριν λίγες μέρες με ισοπαλία στην έδρα του ΟΦΗ, πανηγυρίζει ο Βόλος καθώς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μωραΐτη επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού σε εξ αναβολής ματς για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League και πήρε ανάσα βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Για τους γηπεδούχους η νίκη αποτελούσε μονόδρομο ώστε να βελτιώσουν κάπως τη θέση τους στην κατάταξη και να δώσουν συνέχεια στην ισοπαλία που πήραν στην Κρήτη, οπότε μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 8′ με τον Ντέλετιτς, ο οποίος σούταρε από καλή θέση εντός περιοχής αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χόβαν που απέκρουσε.

Ένα δεκάλεπτο μετά, στο 18′, οι Θεσσαλοί έκαναν αναγκαστική αλλαγή αφού ο Μπαριέντος ένιωσε ενοχλήσεις και άφησε τη θέση του στον Γκλάβτσιτς, με το παιχνίδι να μην έχει κάποια άλλη καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο φυσιολογικά ολοκληρώθηκε με το 0-0 να παραμένει. Και παρέμεινε μέχρι το 54ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ… Στο 51′ ο Βόλος ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ουεντραόγκο σε σουτ του Τσοκάκη, με τον διαιτητή να πάει στο VAR.

Όταν επέστρεψε από αυτό, λοιπόν, έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Μωραΐτης έκανε το 1-0 στο 54′. Ο Πάμπλο Γκαρσία άρχισε λίγα λεπτά μετά τις αλλαγές για τον Πανσερραϊκό που προερχόταν από τη συντριβή (5-0) κόντρα στον ΠΑΟΚ και δεν ικανοποιούσε με την απόδοσή του, με τα πράγματα να μην αλλάζουν στη συνέχεια.

Όσο κι αν το ήθελαν, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν βασικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να γίνουν απειλητικοί, με τους Βολιώτες να κρατάνε το 1-0 και να ελπίζουν σε καλύτερη πορεία από εδώ και πέρα.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης, Μπαριέντος (18′ Γκλάβτσιτς), Κόμπα (93′ Τρουιγέ), Κίτσος (46′ Μαχαίρας), Ντέλετιτς (93′ Ασλανίδης), Μωραΐτης.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης (95′ Ντανκερλούι), Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος (95′ Μπαΐροβιτς), Μορέιρα (59′ Σοφιανός), Τομάς (59′ Χατζηστραβός), Άλεξιτς, Μασαρίποφ.