Η πρόταση για απαγόρευση δανεισμού παικτών μεταξύ ομάδων με κοινό ιδιοκτήτη δεν πέρασε τελικά στην Premier League, μετά τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία που ακολούθησε, γεγονός που προκαλεί χαμόγελα στη Νιούκαστλ που ετοιμάζεται να δανειστεί από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας.

Η αγγλική Λίγκα είχε ανακοινώσει ότι θα συνεδριάσει στις 21 Νοεμβρίου με θέμα την απαγόρευση δανεισμού παικτών μεταξύ συλλόγων με κοινό ιδιοκτήτη, με τη Νιούκαστλ να έχει μπει στο στόχαστρο. Ο λόγος; Η βασιλική οικογένεια της Σουδικής Αραβίας που έχει αγοράσει τις μετοχές της, ελέγχει και τις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και συγκεκριμένα τις Αλ Νασρ, Αλ Ιτιχάντ, Αλ Αχλί και Αλ Χιλάλ.

Εύκολα, επομένως, μπορεί να υποθέσει ο καθένας ότι οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας θα αγοράζουν αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τρελά ποσά και στη συνέχεια θα τους δίνουν ως δανεικούς στη Νιούκαστλ, αλλοιώνοντας έτσι τον ανταγωνισμό. Η συνεδρίαση, λοιπόν, έγινε σήμερα (21/11) και ακολούθησε η ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας προκάλεσε έκπληξη.

Για να ισχύσει η απαγόρευση χρειαζόταν η έγκριση των 2/3 των ομάδων, δηλαδή ήταν απαραίτητες οι 14 από τις 20 ψήφους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν 13-7. Για μια ψήφο, επομένως, η πρόταση για απαγόρεσυση δεν πέρασε, άρα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Νιούκαστλ μπορεί, για παράδειγμα, να δανειστεί από την Αλ Χιλάλ τον Ρούμπεν Νέβες, για τον οποίο ενδιαφέρεται.

Το θέμα, πάντως, δεν τελειώνει οριστικά εδώ, αφού οι ομάδες θα κληθούν, κατά πάσα πιθανότητα, να ψηφίσουν ξανά το προσεχές καλοκαίρι.