Μετά τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι έτοιμος να αγοράσει και τρίτη ομάδα και συγκεκριμένα τη Ρίο Άβε, αφού στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου τα μέλη ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Έλληνα εφοπλιστή που θα καταβάλει το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2024 για το 80% των μετοχών.

Από την περσινή σεζόν υπήρχαν σενάρια για αγορά και τρίτης ομάδας από τον Μαρινάκη, χωρίς κανείς όμως να ξέρει ποια είναι αυτή. Τις τελευταίες μέρες, όμως, τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν, με τους Πορτογάλους να αποκαλύπτουν στις 15 Νοεμβρίου ότι πρόκειται για τη Ρίο Άβε.

Δύο μέρες μετά, την Παρασκευή (17/11), στην Πορτογαλία έκαναν λόγο για επένδυση μεγαλύτερη των 10 εκατ. ευρώ και τελικά σήμερα (19/11) υπήρξε έκτακτη γενική συνέλευση στη Ρίο Άβε με θέμα συζήτησης το ενδιαφέρον του Μαρινάκη για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Μρ 555 ψήφους υπέρ λοιπόν και 21 κατά, ενώ υπήρξαν και 20 απόντες, υπερψηφίστηκε η πρόταση του Έλληνα εφοπλιστή που θα καταβάλει το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και θα αγοράσει έτσι το 80% των μετοχών του κλαμπ.