Ο Γιώργος Τζαβέλλας μπήκε ως αλλαγή στο 90ο λεπτό της φιλικής νίκης (2-0) επί της Νέας Ζηλανδίας παίρνοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Πέτρο Μάνταλο και λίγη ώρα μετά, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι αυτή ήταν η τελευταία του συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνει για πάντα κοντά της.

Ο έμπειρος αμυντικός συμπλήρωσε 50 συμμετοχές με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και δεν πρόκειται να αυξηθούν, όπως είπε ο ίδιος στις δηλώσεις του στη NOVA μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Υπήρχαν αρκετές όμορφες στιγμές και δύσκολες. Ήταν μια διαδρομή, μια πορεία με αφοσίωση από την πλευρά μου και πολύ αγάπη», υπήρχε αρχικά ο Τζαβέλλας για τις 50 συμμετοχές με το εθνόσημο και συνέχισε.

«Δύσκολη μέρα για μένα. Δεν συνηθίζω να ζορίζομαι όταν μιλάω. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Θα είμαι σίγουρα εδώ τον Μάρτιο. Δεν το λέω με την άποψη, μπορεί να είμαι και εκτός, και εντός αλλά θα είμαι σίγουρα εδώ με τα παιδιά. Θεωρώ πως αυτή ήταν η τελευταία μου συμμετοχή με την Εθνική ομάδα. Όλα τα παιδιά από τον πάγκο με πούσαραν να μπω και να με βάλει ο προπονητής. Ο Σωτήρης (σ.σ. Αλεξανδρόπουλος) είπε πως δεν θέλει να μπει για να μπω εγώ. Ήταν μια όμορφη στιγμή, δύσκολη στιγμή όμως.

Αυτό που θέλω να ζητήσω εγώ απ’ τον προπονητή, όλα τα παιδιά, όλους τους Έλληνες, από την ομοσπονδία, όλους όσους ξέρουν τι πάει να πει Εθνική ομάδα και την έχουν δει στα καλά χρόνια, εκ των οποίων κάποια πρόλαβα και εγώ. Θέλω αυτός ο καιρός να είναι ένα διάστημα αγάπης, συσπείρωσης, να καταλάβουμε όλοι τι έχουμε μπροστά μας απ’ όλες τις πλευρές».